Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Náklaďák v protisměru o centimetry minul osobní auto, posádka osobáku skoro skončila ve stoce

Riskantní jízda, předjíždění přes plnou čáru a ohrožení dalších řidičů. Přesně takovou sérii předvedl řidič náklaďáku, který jel včera večer z Budějc do Kaplice. V místě, kde došlo k nebezpečnému manévru, je navíc rychlostní omezení. Nebezpečnou situaci se podařilo zachytit na palubní kameru.

Velmi nebezpečnou a agresivní jízdu řidiče náklaďáku zachytila palubní kamera jednoho z řidičů včera ve čtvrt na osm před vesnicí Krasejovka. Omezení dovoluje v tomto místě jet rychlostí 30 kilometrů v hodině. „Řidič kamionu byl značně podrážděný a evidentně moc chvátal, kdy ještě než předjížděl, tak stále zezadu problikával. Byla mlha, tma a deštivo. V té době při nás všech stáli všichni svatí a hlavně při posádce protijedoucího vozidla, které stálo na brzdách a skoro ve stoce. Přes Facebook se mi dosud podařilo zjistit, že se jedná o náklaďák pošty v Rakousku a údajně jezdí tímto stylem skoro pravidelně, takže je to jen o čase, kdy se stane neštěstí,“ uvedl k videu Petr Levý.

Na video reagovali i lidé na sociální síti. „Auto v rukou id***a je zbraň , rozdíl je mezi nešťastnou náhodou a vraždou. Nedávné případy úmrtí ženy a čtyřměsíčního miminka a další, by mělo být překvalifikováno a šetřeno jako pokus o vraždu. Pokud to někomu přijde moc, ať si uvědomuje, že dokud budou jezdit takovýhle prasata, budou umírat nevinní lidé. Nebo jinak, ať si jezdí ale vezmou si s sebou jen svůj život,“ napsal rozhořčený uživatel Thomas H.

V tomto úseku ale nejde o ojedinělý případ. „Já jel minulý týden v tom samém místě. Na té třicítce padesát a zezadu na mě tlačil kamion, který troubil a blikal,“ dodal Michal Š. Podobně agresivního řidiče kamionu přitom natočil začátkem minulého týdne i jeden z našich čtenářů. V tomto případě šlo o hlavní tah z Budějc na Ševětín.

VIDEO: Kamion najížděl na osobák, videem se už zabývá policie

Jeden z našich čtenářů nám zaslal video, ve kterém řidič kamionu zezadu najíždí na osobní auto. K nebezpečnému manévrování řidiče došlo na dálnici D3 na hlavním tahu z Budějc na Ševětín. Šofér kamionu má navíc v ruce telefon, do kterého za jízdy...

Obě videa má v rukou policie, která  se případy bude dál zabývat.

Ohodnoť článek

Foto Redakce

Štítky předjíždění, Českobudějovicko, nebezpečí, náklaďák, České Budějovice, Kaplice, Rakousko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Náklaďák v protisměru o centimetry minul osobní auto, posádka osobáku skoro skončila ve stoce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.