Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští psovodi dopadli u Nových Hradů dva hledače vltavínů

Koncem minulého týdne se v lesích nedaleko Nových Hradů podařilo policistům vypátrat dva muže, kteří zde prováděli nelegální těžbu vltavínů. Oba už byli v minulosti za podobnou činnost stíháni. Nyní jim hrozí až dva roky za mřížemi.

Další úspěšný výjezd mají za sebou policejní psovodi ze Skupiny základních kynologických činností České Budějovice. Při pravidelné kontrole oblasti, kde často dochází k nelegální těžbě těchto drahých kamenů, si všimli krátce po půlnoci v lese nedaleko Nových Hradů dvou podezřelých světel. Když dorazili na místo, přistihli při činu dva muže s čelovkami, kteří pomocí cepínů a lopat v lese hloubili jámy.

„Oba svého jednání po příchodu policistů okamžitě zanechali. Hlídka následně zjistila, že se jedná o muže ve věku 22 a 28 let, kteří přijeli do této oblasti, aby zde nalezli vltavíny, jež by mohli prodat. Oba muži přitom uvedli, že za podobnou nelegální činnost byli v minulosti již stíháni,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová s tím, že na místo poté dorazili také trhosvinenští policisté, kteří si celý případ převzali.

Vzhledem ke skutečnosti, že muži měli již z minulosti zákaz této činnosti, jsou nyní oba podezřelí ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Oba by tak měli do dvou týdnů stanout před soudem,“ doplnila Schwarzová. V případě prokázání viny jim nyní hrozí až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vltavíny, kopáči, nelegální, policie, PČR, Jihočeský, psovodi, Nové Hrady, les, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští psovodi dopadli u Nových Hradů dva hledače vltavínů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.