Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Štíři naservírovali pořádnou dávku florbalu

Budějovická hala byla celý víkend obsazena florbalem, diváci sledovali Paraflorbalovou ligu, CE juniorskou ligu a 1. ligu mužů. Doprovodným programem bylo přátelské utkání elévů, soutěže a v neposlední řadě velké klubové focení.

Florbal hendikepovaných má v Českých Budějovicích dlouholetou tradici, budějovičtí vozíčkáři patří k evropské špičce a jako obhájci titulu předvedli výborné výkony a neztratili ani utkání. Připisují si tak 4 výhry. „Těší nás produktivita, bilance 22 : 3 (vstřelené a obdržené branky) vypovídá o dobré aktivní hře. Celkově jsme spokojeni s předvedenou hrou a dobrou prezentací florbalu na vozíkách," hodnotí Zbyněk Sýkora, lídr vozíčkářského týmu.

Výsledky:
Paraflorbalová liga - vozíčkáři
Bulldogs Brno - FBC Štíři České Budějovice 1:7
FBC Štíři České Budějovice - Vikings Most 5:1
FBC Štíři České Budějovice - SKV Praha ComAp Team 2:1
FBC ABAK Ostrava - FBC Štíři České Budějovice   0:8

Junioři bodovali pouze v sobotním zápase, v kterém přehráli FBS Olomouc 7:5. „Neuspořádanou hrou a výpadkem na začátku 3. třetiny ztratili krok s nedělním soupeřem, který si z jihočeské metropole zaslouženě odváží 3 body," komentoval trenér Jiří Kratochvíl utkání proti FBC ČPP OSTRAVA s konečným výsledkem 2:11. Junioři po víkendové výhře a prohře drží čtvrtou příčku v tabulce.

Vrcholem florbalového víkendu a Superneděle  bylo utkání 1. ligy mužů. Domácí celek nastoupil bojovně, ale favorizované Karlovy Vary rychle řekli, kdo je pánem. Tým z lázeňského města ukázal kvalitu a vítězstvím nad budějovickým celkem potvrdil své ambice postupu do nejvyšší soutěže tzv. Superligy. Štíři doma prohráli 2:11.

Doprovodným programem bylo přátelské utkání elévů (ročník narození 2009, 2010). „Zařazení florbalu nejmenších do programu Superneděle považujeme za důležité, jedná se o doplnění celkové prezentace florbalu klubu FBC Štíři České Budějovice. Jsme rádi, že pozvání přijal tým FBC Rytíři Český Krumlov,“  komentuje Jiří Kratochvíl. „I přes prohry, shodný výsledek juniorů a mužů jsme rádi, že florbal pobavil, divákovi dal prožitek dramatických sportovních okamžiků a informaci o florbalu- hře pro všechny věkové kategorie i hendikepované,“ hodnotí prezident Jiří Kratochvíl Superneděli.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky florbal, Štíři, Superneděle, České Budějovice, Jiří Kratochvíl, Bulldogs Brno, Ostrava, FBS Olomouc, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři naservírovali pořádnou dávku florbalu  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.