Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj doma nastoupí proti největším hvězdám světového volejbalu

Volejbalisté Jihostroje si zítra zkusí za podpory svých fanoušků vybojovat naději na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Hráči domácího týmu se ve Sportovní hale pokusí překvapit favorizované Trentino výhrou za tři body, čímž by se dostali na druhou příčku skupiny A. Pozvánku na napínavé utkání má pro diváky trenér Jihostroje René Dvořák.

Jak s dostupem času hodnotíte zápas s Turky? 
Zápas hodnotím velmi pozitivně. Jsem rád, že jsme hráli soustředěně a prakticky bez chyb. Neudělali jsme vlastní chybu na útoku, dobře jsme ubránili vysoké míče, a pokud se hraje bez chyb, tak i mužstvo, které má 70 procent útoku, nestačí na výhru. Naše procento útoku bylo také velmi vysoké a bylo to znát. 

Chtěl byste v zítřejším zápase něco změnit? 
Zítřejší zápas bude úplně jiný, protože přijede o dva stupně lepší protihráč. Byl bych velmi rád, kdybychom útočili stejně zodpovědně a dobře po servisu soupeře a pokusili se něco ubránit. Nicméně italské mužstvo je někde jinde, má lepší servis, se kterým se musíme vypořádat. 

Jak rozdílný je herní styl Turků a Italů? 
Je mezi nimi obrovský rozdíl. Italové mají dělový servis a výbornou obranu, a to jak na síti, tak i v poli. Jejich útoky jsou z obrovské výšky a v týmu je jedna hvězda vedle druhé.  

Na co se diváci mohou těšit? 
Klub Trentino Itas je skladba hvězd ze všech zemí. Začnu nejlepším obranářem Jenia Grebennikovem, který je za poslední léta hodnocen jako nejlepší libero na světě. Dále pak nahrávač Simone Giannelli, který vyniká svou výškou dva metry, má výborný servis a velmi dobře blokuje. Na univerzálu Luca Vettori, na bloku Srecko Lisinac – fyzicky vyvinutý hráč ze Srbska a jeden z nejlepších blokařů na světě. Na druhém bloku pak Davide Candellaro. Smeči vévodí Uras Kovacevic – hráč se zlatou rukou, který dokáže obrovské věci. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Homolka

Štítky Trentino Itas, volejbal, Jihostroj, Liga mistrů UEFA, Autonomní provincie Trento, Simone Giannelli, Luca Vettori, Davide Candellaro, Srbsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj doma nastoupí proti největším hvězdám světového volejbalu  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.