Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Špatný start do zápasu vzal Motoru naději na body

Jihočeši se v posledních duelech zvedají, dokonce bodovali v pěti ze šesti zápasů. Do Olomouce navíc jeli s dvěma výhrami v zádech. Vstup do utkání se jim ovšem nepovedl, když brzy prohrávali o dva branky. Motor se sice snažil, ale nejvíce se dostal na dostřel jedné branky, vyrovnat se mu nepodařilo. Na ledě Hanáků tak padl 2:3 a ukázal, že se mu proti tomuto týmu ze spodku tabulky úplně nedaří.

Start do utkání se Motoru hrubě nepovedl, když poprvé inkasoval po necelých čtyřech minutách. Pavlu Pýchovi se totiž nepovedla rozehrávka ve vlastním obranném pásmu a poslal touš jenom na hokejku Jana Káni. Ten se neukvapil a uvolnil Lukáše Nahodila Ten si sjel mezi kruhy a ranou do šibenice nedal Čiliakovi šanci – 1:0. Na další branku se navíc nemuselo čekat dlouho, jenom dvacet sekund. Znovu navíc padla do budějovické sítě. David Ostřížek nahazoval od modré a jihočeský gólman vůbec netušil, kde je puk. Ten se objevil za jeho zády a pohotový Petr Kolouch jej postrčil do sítě - 2:0. Velkou šanci na srovnání měly České Budějovice ke konci třetiny, když hrál přesilovou hru pět na tři. Slušnou šanci měl Roman Přikryl, avšak puk mu v rozhodující chvíli sjel. Další branka tedy k vidění nebyla a domácí šli do kabin za dvoubrankového vedení.

Prostřední část zápasu začala pro Jihočechy mnohem lépe než ta první. Stačilo odehrát necelou minutu a bylo to jenom o gól. Miroslav Holec našel skvělou přihrávkou Reného Vydareného, a ten z dobré pozice překonal brankáře – 2:1. Srovnat mohl Matěj Toman, který se dostal do samostatného úniku, avšak na olomouckého maskovaného muže si nepřišel. Tak přišel trest, Olomouc znovu odskočila na rozdíl dvou branek, když využila přesilovou hru. Jiří Ondrušek sice netrefil puk tak, jak by si představoval, jenže puk se dostal na pravý kruh, kde byl Jan Káňa. Ten se do kotouče opřel z první a jeho bomba rozvlnila síť za Markem Čiliakem - 3:1. Olomoučtí hokejisté si celkem v pohodě hlídali svůj náskok a svého soupeře do ničeho většího nepouštěli. I po dvou třetinách tak vedli o dvě branky.

Pro České Budějovice mohlo být ještě hůře po několika sekundách poslední části hry. Kotouč u překonal jihočeského brankáře, jenže se odrazil od tyčky zpět do hry. Motor poté přestál tlak soupeře v jeho přesilové hře, načež snížil náskok svého soupeře. Martin Beránek dostal přihrávku mezi kruhy a střelou z první vrátil hosty zpátky do hry – 3:2. Motor se následně potřeboval dostat do tlaku v útočném pásmu, jenže se mu to moc nedařilo. I proto to zkusil hostující hokejisté ještě bez gólmana se šesti lidmi v poli. Celkem dobrou šanci měl Miroslav Holec, jenže Konrád jeho pokusil vyrazil do ochranné sítě. Vyrovnání se České Budějovice nedočkaly, a tak na ledě Olomouce padly 2:3.

HC Olomouc - Madeta Motor Č. Budějovice  3:2
(2:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Nahodil (J. Káňa), 5. Kolouch (Ostřížek, V. Tomeček), 30. J. Káňa (Ondrušek, Kucsera) – 21. Vydarený (Holec, Karabáček), 53. Beránek (Forman, Toman). Rozhodčí: Šír, Hejduk – Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34 - 27. Zblokované střely: 12 - 9. Hity: 4 - 3. Vhazování: 28 - 25.

HC Olomouc: Konrád – Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, A. Rutar, Valenta – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Ostřížek, Kolouch, V. Tomeček – Burian, Mácha, Bambula – Tomajko, Handl, Gřeš. Madeta Motor Č. Budějovice: Čiliak – Štencel, Slováček, Pýcha, Allen, Vydarený, Kubíček – Christov, Prokeš, Jonák – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – Karabáček, Toman, Holec – Beránek, R. Přikryl, Ville.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, Motor, České Budějovice, Olomouc, Madeta Motor České Budějovice, HC Olomouc, Jan Káňa, Miroslav Holec, David Ostřížek, Petr Kolouch, Jiří Ondrušek, Pavel Pýcha, přesilová hra, Roman Přikryl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špatný start do zápasu vzal Motoru naději na body  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.