Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další úspěch karatistky Martiny Šáchové. V Chorvatsku obdržela pozvánku na prestižní turnaj TOP TEN

Ačkoliv původně do Chorvatska neplánovali jet, nakonec se závodníci z TJ Karate České Budějovice pro cestu na turnaj Croatia Open rozhodli. Výsledek? Tři medaile a jedna skutečně prestižní pozvánka!

Bronzovou medaili vybojovaly Adéla Průchová (v kategorii KUMITE ženy U 21 -50 kg) a Martina Šáchová (v kategoriích KUMITE ženy U 21 +68 kg a KUMITE ženy +68 kg). „Adéla Průchová hodně překvapila. Porazila juniorskou mistryni Evropy a další kvalitní závodnice. Byl u ní znát skutečně velký progres. Martina Šáchová, která je v přípravě na MS v Dubaji, prohrála s mistryní světa z Chorvatska. I ona předvedla skvělý výkon. Vyzdvihnout musím ještě Josefa Němce, který obsadil v KUMITE dorostenců do 52 kg 5. místo. Dle mého názoru předvedl svůj životní výkon. Věřím, že ho tento výsledek hodně nakopne, hodnotí trenér Miroslav Hýsek.

Celkově měl z Croatia Open výborný pocit. „S účastí na turnaji jsme nejdříve nepočítali, protože se Croatia Open kryl s národním pohárem. Nakonec jsem ale usoudil, že to pro nás bude větší zkušenost. Turnaj má renomé a kvalitu, protože se tam sjíždí všechny balkánské země. Prosadit se například proti Srbům, Chorvatům či Makedoncům bylo těžké. Přesto jsme dokázali uspět a předvést skutečně kvalitní výkony. Dělá mi radost, jaké zlepšení bylo u některých našich závodníků vidět,“ zdůrazňuje Miroslav Hýsek.

Největším úspěchem ale podle trenéra je, že na akci přišli za českým týmem pořadatelé vyhlášeného turnaje TOP TEN, který se koná v Chorvatsku, aby na něj pozvali Martinu Šáchovou. „Je to opravdu prestižní událost, na které bude deset závodnic bojovat o 2 tisíce dolarů. Jsem hrozně hrdý na to, že Martinu pozvali. Je budoucí nadějí seniorského karate,“ věří Miroslav Hýsek.

Bojovala i přes bolestivé zranění

Na turnaji Croatia Open se také ukázala skutečná bojovnost českobudějovických karatistů. Lucie Hrdličková, která zápasila v kategorii dorostenek, byla v prvním kole zraněna, přesto i přes bolesti pokračovala dál.

„Měli jsme podezření na zlomeninu ruky, kterou ale lékař nepotvrdil. Ve třetím zápase bylo vidět, že to nejde. Odvezli jsme Lucku do nemocnice, kde se zjistilo, že má nadvakrát zlomenou ruku nad zápěstím. Ocenil jsem, s jakou bolestí do toho šla, jak moc se snažila. Lucka prokázala vůbec největší progres, takže zamrzí, že ji zastavilo zranění. Ale i to ke sportu patří,“ uzavírá Miroslav Hýsek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky TJ Karate České Budějovice, karate, top ten, Croatia Open, úspěch karatistů, Chorvatsko, České Budějovice, Lucie Ptáčková, Evropa, Josef Němec, Dubaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další úspěch karatistky Martiny Šáchové. V Chorvatsku obdržela pozvánku na prestižní turnaj TOP TEN  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.