Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2020: Volit budou na jihu Čech i klienti domovů pro seniory v karanténě

Zhruba pět desítek klientů ze dvou domovů pro seniory v Jihočeském kraji ve čtvrtek odevzdá svůj hlas v krajských volbách. Jde o lidi z domovů v Libníči a v Dobré Vodě na Českobudějovicku, které jsou kvůli koronaviru v karanténě, a proto je volební komise s urnami navštíví ve čtvrtek. Novinářům to řekla Alena Karvánková ze správního odboru krajského úřadu.

"žádná komplikace to pro nás není. Klienti se na volby těší, protože jsme už měsíc v karanténě, takže to berou i jako vítanou změnu a rozptýlení," řekla ředitelka domova Libníč Eva Kysnarová. Dodala, že zájem volit projevilo 17 klientů.

Dalších 37 klientů chce odevzdat svůj hlas v domově pro seniory Dobrá Voda. "Žádné jiné zařízení tohoto typu v Jihočeském kraji v karanténě není," uvedla Karvánková.

Volby do krajských zastupitelstev se uskuteční v pátek 2. a v sobotu 3. října. Ve stejný termín budou lidé také vybírat senátora pro strakonický obvod. Dnes už hlasovali lidé v karanténě, kteří byli schopni sami dojet autem na určené místo. Volili na tzv. drive-in místech, která jsou v každém ze sedmi okresních jihočeských měst.

V kraji od začátku šíření nákazy koronavirem onemocnělo 2457 lidí. Z nich se zatím vyléčilo 1265. Aktuálně hygienici evidují 1177 případů. V karanténě v úterý večer bylo 289 lidí v kraji.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, volby, senát, sociální, kraje, Jihočeský, karanténa, domov pro seniory, Česko, Jihočeský kraj, Dobrá voda, a.s., okres České Budějovice, Libníč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2020: Volit budou na jihu Čech i klienti domovů pro seniory v karanténě  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.