Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé mohou pomoci rodině, které shořel dům. Nabízí i postele a jiné vybavení

Ode dneška mohou zájemci pomoci rodině, které minulý týden vyhořel dům ve Zlivi na Českobudějovicku. Sbírku založil místní spolek. Kromě peněz nabízí lidé také nejrůznější vybavení. Předběžná škoda je 1,5 milionu korun.

Dům hořel ve čtvrtek a místní reagovali rychle. Spolek Zliváci začal pracovat na vytvoření veřejné sbírky. „Dům, který léta budovali, věci, které měli rádi, ale i cennosti i fotografie - to vše nenávratně skončilo v plamenech. Náš spolek Zliváci ihned začal organizovat sbírku, abychom těmto lidem mohli v jejich tragické situaci pomoci,“ vzkázal za spolek jeho předseda Václav Škopek

Díky ochotě úředníků Jihočeského kraje bylo podle něj možné sbírku spustit už dnes. Škopek zároveň poděkoval všem, kdo se rozhodli přispět. Zájemci mohou finance poslat na číslo účtu 244746781/0600. 

Hasičům trvalo hodinu, než dostali požár pod kontrolu

„Sbírka, kterou náš spolek organizuje, je pod kontrolou Jihočeského kraje a peníze vybrané ze sbírky mohou být těmto lidem vypláceny po částech, nebo najednou tak jak bude poškozená rodina potřebovat. Tuto sumu dostane rodina celou, sbírka nepodléhá zdanění. Ještě jednou všem moc děkuji,“ přidal Škopek. 

Sbírka potrvá do 31. května letošního roku. „Zájem je obrovský. Neustále někdo volá a píše a my občas nestíháme reagovat. Lidé tam po požáru začali nosit nejrůznější věci, jako jsou čístící či úklidové prostředky,“ popsal Škopek. Ve facebookové skupině Zliváci někteří nabízeli také postele a nejrůznější vybavení. 

Ve Zlivi hořel rodinný dům. Škoda přesáhla milion korun

Jihočeští hasiči zasahovali včera u požáru rodinného domu ve Zlivi na Českobudějovicku. Příčinou požáru, který se rozšířil z verandy i na střechu, byla podle hasičů nedbalost při obsluze topidla. Škoda byla vyčíslena na milion a půl.

Jihočeští hasiči zasahovali u požáru rodinného domu ve Zlivi ve čtvrtek. Oheň se rozšířil z verandy i na střechu. Příčinou byla podle hasičů nedbalost při obsluze topidla. „Když hasiči k požáru přijeli, hořela veranda stavebně bezprostředně navazující na dům. Požár se dál rozšířil i na střechu jednopodlažního rodinného domu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Hasičům trvalo zhruba hodinu, než dostali požár pod kontrolu. „Následovalo dohašování shořelé střešní konstrukce. Českobudějovická profesionální a hlubocká dobrovolná jednotka zásah ukončily po páté hodině odpoledne. Místní dobrovolná jednotka na požářišti zůstala kvůli monitoringu po celou noc do dopoledních hodin,“ dodala Matějů.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Zliv, hasiči, sbírka, oheň, dům, rodina, okres České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou pomoci rodině, které shořel dům. Nabízí i postele a jiné vybavení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.