Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Od pondělí bude jezdit městská hromadná doprava v běžném režimu

Už od pondělí 12. dubna se městská hromadná doprava v Budějcích vrátí ke svému běžnému provozu. Změna režimu souvisí s postupným rozvolňováním koronavirových opatření, díky kterému se začnou vracet děti do školek a škol a skončí také zákaz nočního vycházení.

O změně režimu z prázdninového na klasický rozhodl dnes krizový štáb města. Od pondělí tak začnou autobusy městské hromadné dopravy jezdit častěji. „Souvisí to s postupným rozvolňováním opatření, které schválila Vláda ČR. Do mateřských škol se vracejí předškoláci, do základních škol nastoupí rotačně žáci prvního stupně a končí i zákaz nočního vycházení. Proto vedení města oslovilo a zároveň požádalo Dopravní podnik o návrat k normálnímu provozu včetně nočních linek,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

V omezeném režimu fungoval dopravní podnik šest měsíců. Celkem jezdilo o 12 procent autobusů méně. „Od 12. dubna proto budeme vypravovat spoje dle běžných jízdních řádů, aby i při zvýšeném počtu pasažérů byla jízda MHD komfortní a bezpečná,“ vítá rozhodnutí města ředitel dopravního podniku Slavoj Dolejš.

I dále ale zůstává v platnosti povinnost nošení respirátorů nebo nanoroušek, které musí mít cestující nasazené po celou dobu jízdy, a také v prostorách zastávek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dpmcb.cz

Štítky Dopravní podnik, autobusy, omezení, městská hromadná doprava, České Budějovice, dopravní společnost, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí bude jezdit městská hromadná doprava v běžném režimu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.