Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Kde vidí kandidáti na hejtmana Jihočeský kraj za čtyři roky?

Do krajských voleb zbývá už jen pár dní. V dalším díle politické koridy jsme se proto zeptali těch, kteří budou následující víkend usilovat o vaše hlasy, kde vidí Jihočeský kraj za čtyři roky.

Kde vidíte Jihočeský kraj za čtyři roky?


Radek Nejezchleb (KSČM)

Prožíváme krizi a v současné době nelze říct, jak bude hluboká. Proto chceme udržet kraj v minimálně stejné, když ne v lepší, kondici.

Lukáš Mareš (Piráti)

Věřím, že za 4 roky budeme zase o krok blíže společnosti, která není ovládaná strachem ani chaosem. Sametová revoluce nás před lety zbavila pokřivených symbolů, bohužel ale nikoli křivých charakterů. Věřím, že hlas pro Piráty v letošních volbách má šanci změnit budoucnost kraje. Za 4 roky pak budeme mít takový kraj, kde se nám bude nejen skvěle žít, ale kam se budeme rádi vracet. Je čas se nadechnout.

František Talíř (Společně pro jižní Čechy)

Na Západě. A to nejen hodnotově, ale i prakticky. Za hranicemi se můžeme inspirovat v mnoha oblastech – funkční integrovaný dopravní systém, pestrá krajina, podpora venkova, cyklostezky, živá kultura a hlavně obchvaty měst. To vše máme i v našem programu s názvem Marshallův plán pro jižní Čechy, protože máme jasnou vizi, kam náš kraj další čtyři roky směřovat. A nikdo z naší koalice KDU-ČSL a TOP 09 nepochybuje o tom, že na Západ prostě patříme. Jako hejtman proto nebudu jezdit leštit kliky do Moskvy nebo do Pekingu, ale ve prospěch všech Jihočechů spolupracovat s našimi sousedy z Bavorska a Rakouska. Tudy vede ta správná cesta pro náš kraj.

Martin Kuba (ODS)

Chci, aby náš kraj byl plný příležitostí pro mladé vzdělané lidi, v tom je naše budoucnost. Abychom na jihu Čech měli nejlepší školy i nemocnice a dokázali se dobře postarat o ty, kteří se celý život starali o nás. Aby na jihu Čech podnikali chytré firmy, které umí dobře zaplatit svoje zaměstnance a přitom neničí životní prostředí. Chci, abychom dokázali jihočeskou přírodu předat našim dětem tak, jak ji známe my.


Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Pavel Hroch (Jihočeši 2012), František Konečný (ANO), Ivana Stráská (ČSSD) a Jiří Švec (STAN) na dotaz redakce neodpověděl.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky politická korida, politika, České Budějovice, krajské volby, Jihočeský kraj, Česká pirátská strana, Radek Nejezchleb, Lukáš Mareš, KSČM, Sametová revoluce, Česko, František Talíř, Martin Kuba, Pavel Hroch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anna Schútzova

Žvásty Žvásty po nich. Alzheimer

Středa, 30. září 2020, 06:36Odpovědět

POLITICKÁ KORIDA: Kde vidí kandidáti na hejtmana Jihočeský kraj za čtyři roky?  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.