Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opravy některých jihočeských silnic se protáhnou do listopadu

Opravy jihočeských silnic se letos na řadě míst protáhnou do listopadu. Důvodem je, že peníze na projekty získal kraj od Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) o několik měsíců později než v minulých letech. Náklady na plánované opravy několika silnic II. a III. třídy dnes schválili zastupitelé Jihočeského kraje.

SFDI poskytne na opravy krajských silnic na jihu Čech 425 milionů korun. Jde například o modernizaci několika silnic na Jindřichohradecku, Českobudějovicku nebo Táborsku. Náměstek jihočeské hejtmanky Josef Knot (STAN) uvedl, že souběh několika uzavírek nebo omezení na jihočeských vozovkách není vinou kraje, protože SFDI přesnou částku na projekty oznámil v srpnu.

„Je to chyba systému, respektive státu. Za normálních okolností jsme v minulých letech v únoru nebo v březnu věděli, na čem jsme. Proto jsou ty reakce takové, jaké jsou. Ano, uznávám, že ty realizace přicházejí do stadia, kdy to tak trochu hraničí se zdravým rozumem," uvedl Knot.

Jihočeský kraj má na starosti přibližně 5500 kilometrů dlouhou silniční síť a více než tisíc mostů. Letošní příspěvek od SFDI, který je vyšší než v minulých letech, směřuje na modernizaci zhruba 84 kilometrů vozovek.

Jihočeští zastupitelé se dnes sešli naposledy v končícím volebním období. Původně se mělo zasedání konat 10. září, ale kvůli karanténě všech radních se termín o dva týdny posunul. Zastupitelé navíc dnes kvůli nařízení spojenému s koronavirem jednali v hale českobudějovického výstaviště.

„Abychom dodrželi všechna opatření, přesunuli jsme jednání sem. Z hlediska Jihočeského kraje to není levné řešení, protože pronájem sálu se všemi věcmi, které jsou nezbytně nutné, nás přijde přibližně na 200 tisíc korun. To není zrovna málo, na druhou stranu se snažíme jít příkladem, proto jsme jednání uspořádali tady," uvedl Knot.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, oprava, silnice, Státní fond dopravní infrastruktury, Josef Knot, Starostové a nezávislí, Česko, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy některých jihočeských silnic se protáhnou do listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.