Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Téměř denně se objevují importovaná onemocnění z dovolených. Hygienici nabádají k opatrnosti

Jihočeští hygienici téměř každý den registrují nové případy onemocnění covidem, které si turisté přivážejí ze zahraničních dovolených. Například začátkem tohoto týdne se potvrdil případ importu onemocnění z Tuniska. Aktuálně je v kraji pětadevadesát pozitivních osob.

„Dnes máme z téměř devíti set šedesáti vyšetření čtyři potvrzené případy a opět je mezi nimi import z dovolené, tentokrát z Tuniska. Epidemiologická situace je v kraji klidná, ale vidíme, že jednotky případů importovaných z dovolenkových destinací stále představují jisté riziko a je proto důležité při návratu dodržovat nastavená opatření,“ shrnula  ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Aktuálně hygienici registrují čtyři aktivní případy na Jindřichohradecku, po pěti na Českokrumlovsku a Písecku, devět na Strakonicku, patnáct na Prachaticku, devatenáct na Táborsku a Českobudějovicko má osmatřicet případů.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, onemocnění, covid-19, nákaza, KHS, hygiena, nemoc, Tunisko, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, okres Jindřichův Hradec, okres Český Krumlov, okres Písek, okres Strakonice, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř denně se objevují importovaná onemocnění z dovolených. Hygienici nabádají k opatrnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.