Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jaký byl rok 2022 pro Pivovar Samson?

PR článek

Letošní rok byl pro Pivovar Samson ve znamení úspěchu na několika mezinárodních degustačních soutěžích. S generálním ředitelem pivovaru Ing. Danielem Dřevikovským jsme si povídali nejen o úspěších, ale i o tom, jak se v pivovaru vypořádali se současnou turbulentní dobou a jaké mají plány na příští rok.

Jak jste u Vás v pivovaru zvládli pomalu končící rok 2022?
Popravdě, nebyl to rok jednoduchý. Všichni jsme pocítili rostoucí ceny vstupů a energií, v Pivovaru Samson nevyjímaje. Pro výrobu používáme pouze ty nejkvalitnější suroviny, jako je žatecký chmel a vysoce jakostní český slad, z čehož rozhodně nechceme slevovat. Také proto jsme, stejně jako ostatní pivovary, museli naše pivo zdražit, a to v průměru o více než 10 procent.

Pivovar Samson se již několik let poměrně úspěšně účastní mnoha degustačních soutěží. Podařilo se Vám i letos získat nějaké medaile?
Ano, i letos jsme naše piva přihlásili do několika mezinárodních degustačních soutěží, a opravdu se zadařilo. Za největší úspěch považujeme medaili pro náš Samson BOCK, který byl na londýnském klání World Beer Awards oceněn odbornou komisí jako vůbec nejlepší ležák typu Bock na světě. Opět jsme tak porazili Bocky z Německa, odkud tento typ silného ležáku pochází.  Kromě toho jsme si z Londýna přivezli další 4 ocenění a jednu bronzovou medaili z bavorské soutěže European Beer Star, kterou získala naše světlá výčepní desítka. Ze všech těchto úspěchů mám ohromnou radost a jsem hrdý na práci našich zaměstnanců, kteří ji dělají s láskou, což se zajisté odráží i na kvalitě všech piv z naší produkce. Pivovar Vám prostě přiroste k srdci.

Je naopak něco, co se nepovedlo?
Každý, kdo nyní po několika letech ochutná pivo Samson, je příjemně překvapen. Chtěli bychom, aby tuto možnost mělo co nejvíce lidí, a to i mimo českobudějovický region. Nutno ale uznat, že to se nám zatím nedaří v takové míře, v jaké bychom chtěli. V tomto ohledu je před námi ještě dlouhá cesta. Aktuálně se soustředíme na trh kolem komína, čehož si naši zákazníci patrně všimli. Daří se nám Samson dostávat zpět do provozoven v Českých Budějovicích a jeho okolí. K tomu nám zajisté pomohla i letos otevřená Pivovarská zahrada v areálu pivovaru. Po letech se nám stává, že si hospodští sami zavolají do pivovaru, že by chtěli Samson točit ve své restauraci. A z toho máme největší radost!

Pivovar Samson si letos připravil pro Budějčáky mnoho akcí a aktivit, celkově je více otevřený veřejnosti. Budete v tomto trendu pokračovat?
Určitě ano, všechny tyto aktivity se setkaly s velmi pozitivními ohlasy, ať už se jednalo o otevření Pivovarské zahrady, komentované prohlídky pivovaru, divadelní představení odehrávající se v našich podzemních prostorách, podporu hokejového týmu HC Samson, fotbalový Samson cup nebo tradiční Svatováclavské slavnosti na nádvoří pivovaru. Právě slavnosti jsme si náležitě užili my i návštěvníci a hodnotíme je jako velmi povedené.  Kromě doprovodného kulturního programu, jehož vrcholem bylo vystoupení folklorního souboru Úsvit s úžasnou tradicí, na návštěvníky čekalo naražení dřevěného sudu a ochutnání piva z něj, spousta výborného jídla, a hlavně náš nefiltrovaný ležák a vavříny ověnčený BOCK.

Jaké další projekty pro veřejnost pivovar Samson připravuje?
Na adventní období jsme připravili Svatomikulášský ležák, z jehož výtěžku poputuje příspěvek na opravu budějovické katedrály svatého Mikuláše. Prodej tohoto svátečního speciálu je zajištěn u stánku hned vedle katedrály. Naše pivo lze ochutnat na adventních trzích na českobudějovickém náměstí. A závěr roku zakončíme podporou již tradičního závodu budějovických otužilců na slepém rameni řeky Malše, který je naplánován na 31. 12., tam budou moci návštěvníci kromě našeho piva ochutnat i speciální svařené víno s přídavkem tmavého ležáku Samson, autorem receptury je náš pan sládek Radim Lavička.

Zdá se, že uplynulý rok byl pro Samson navzdory okolnostem nakonec úspěšný. Jaké jsou plány na rok další?
Chtěli bychom pokračovat ve znovudobývání v minulosti ztraceného pivního trhu. Již nyní je jasné, že budeme mít nejlepší výstav sudového piva za posledních 10 let, což je výsledek trpělivé práce našeho pivovarského týmu a vysoké kvality našich piv, za což kolegům v Samsonu velice děkuji a blahopřeji.      

Je něco, co byste (nejen) fanouškům piva Samson chtěl vzkázat?
Chtěl bych všem popřát příjemné prožití vánočních svátků, aby je hlavně prožili v klidu a pohodě v okruhu svých blízkých, a hodně sil do nového roku! A pokud budou mít čas a chuť na dobré pivo, aby se zastavili v naší zrekonstruované pivovarské prodejně nebo v některé z hospod, kde se nově čepuje Samson, jako je například restaurace Vatikán na Lannově třídě.  Dej Bůh štěstí!

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky samson, pivovar, rok 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaký byl rok 2022 pro Pivovar Samson?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.