Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

DRBNA BĚŽÍ: Kostky jsou vrženy

Do naší slavné štafety zbývají čtyři týdny. Napsáno toho bylo celkem hodně. Rozhodně víc, než naběháno. Zatím prostě ta teorie převládá nad praxí. Takže pokud čekáte nějaký zásadní zlom v našem tréninku, musím vás zklamat. Jeden obrovský posun ale nastal. Vlastně dva.

Předem bych chtěla říct, že nejpoctivější členové týmu jsme my s Nikčou. A veřejně bych taky chtěla pomluvit Filipa, který na to prostě dlabe. Jak na trénink, tak na podílení se na našem běžeckém seriálu. Jestli nám pokazí čas, bude celý měsíc vařit snídani každému, kdo si tenhle článek přečte. Nezapomeňte se o ni proto v komentáři přihlásit. 

A teď k jádru pudla. Máme dvě skvělé novinky. První je, že se začíná rýsovat náš běžecký–super–extra–cool outfit. Jak psal Matěj. Není totiž důležité jak běžíme, ale jak u toho vypadáme. Takže jsme si na tom dali opravdu záležet. Původní plán byl sice bílá trika s potiskem naší milované Budějcké Drbny, ale demokraticky jsme Ditu, která se našeho ohozu původně ujala, přehlasovali, protože bílé triko by vypadalo dobře asi jen na Nikče a Matějovi. Nám s Filipem na to něco v oblasti břicha přebývá. Takže jsme si vybrali pěkná, černá, funkční trika, ve kterých zboříme budějcké ulice. Modely, které předcházely černým trikům radši ani komentovat nebudu. Ale když zmíním plavky z jednoho slavného filmu, představu si asi uděláte. Takže, až nás budete hledat na trati, budeme ti v černých tričkách. Zcela jistě budeme na celém půlmaratonu jediní.


Konečně máme rozdělené úseky, které poběžíme. Hurá!

Druhá věc je jen o maličko míň zajímavá. Celkem dlouho už jsme se dohadovali, kdo jaký úsek vlastně poběží. Největší problémový člen našeho týmu, kterého nebudu jmenovat (čti FILIP), chtěl být finish man. Do té doby, než zjistil, že poslední trasa je vlastně nejdelší. Aha. Problém. Matěj zase nechce běžet mezi lidma (nikdo z magistrátu naší žádosti o přesunutí běhu někam do pralesa vyhovět nechtěl – dost divný). Já ani Nikča nechceme běžet okruh kolem VŠTE. Z loňského ročníku, který běžela mamka, totiž vím, že tenhle úsek je celkem vražda. A to prostě nechceš. 

DRBNA BĚŽÍ: Zachraňte Matěje!
DRBNA BĚŽÍ: Hlavně nesmíme podcenit přípravu

Došlo na takové nápady jako kámen–nůžky–papír, losování sirek a podobně. Vtipné je, že kdybychom registraci, ke které jsem měla podklady v mailu už asi měsíc, udělali hned, mohli jsme si celý tento cirkus ušetřit. Úseky se totiž pěkně rozdělily podle toho, jaký běžec se zaregistroval první, druhý, třetí a čtvrtý. Takže to vlastně rozhodl osud za nás. Chtěla bych upozornit a podotknout, že v žádném případě nešlo s pořadím hýbat a žádné šipečky k posouvání jmen na dané trasy se mi před konečným potvrzením registrace neukázaly. (Možná trochu kecám. Ale o tom kluci neví. A jestli si říkáte, že asi nejsem moc chytrá, když to sem píšu takhle veřejně, ujišťuji vás, že Matěj nás má moc rád na to, aby teď protestoval a Fíla to určitě nečte.)

Takže teď už si konečně můžete podle oblíbenosti vybrat, komu na jakém úseku budete fandit. Na závěr je to podle mě skvělá informace a věřím, že jsem vám jistě zlepšila víkend. A teď jdem běhat! 

Komu budete nejvíc fandit?

Celkem hlasovalo27 čtenářů

Štítky půlmaraton, Budějcká Drbna, DrbnaTeam, běžíme, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DRBNA BĚŽÍ: Kostky jsou vrženy  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.