Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

ZÁPESNÍK #17: Koupání v přírodě

Dneska po vás potřebuju vědět, jestli se s vaším psem chodíte koupat. My jsme včera byli s Kubou, Terkou, Kaminou a Saminou a mám pro vás příběh o tom, kterak jsme se vydali na koupačku. Pro Kaminu to mělo být první velký plavání, protože dřív zvládla jen metr tam a metr zpátky pro klacík, tak jsem ji chtěl otestovat, jestli poplave za mnou, když hupsnu do vody.

Když jsem ji vzal do náručí, abych jí ukázal, že voda vůbec není blbá věc, tak se mi sice nejdřív drápala za krk a vůbec se jí nechtělo opustit bezpečí pevného skupenství pod nohama, ale o dvě minuty později, když zjistila, že se neutopí, už si čubičkou doplavala, kam potřebovala a do konce naší návštěvy obplavala jezero třikrát dokola a přeplavala dvakrát tam a zpátky, potápěla se, dělala stojky a ulovila čtyři candáty.

Takže si tak jako plavu s Kaminou asi deset metrů od břehu, říkám jí, jakej je plavec a najednou do vody přijde asi padesátiletej týpek, postupně jde do vody, pak je na mojí úrovni a začne říkat něco o psech a kreténech. Tak jsem si pomyslel, že jsem se asi jenom přeslechl nebo něco a dál si plavu a Kamina je dobrá a plave si taky. Jenomže jsem se asi vůbec nepřeslechl, protože najednou týpek mluví na mě a ptá se, jestli se necítím jak hovado a není mi to blbý.

Chvilku jsem fakt přemýšlel, proč bych měl být hovado a co mi má být blbý. Pak mi došla ta spojitost s psem. Mu to asi vadí. Tak si v hlavě řikám: „Jéé, to je teď nepříjemná situace,“ ale protože mě hned z první tituloval dost nelichotivě, nechtěl jsem se s týpkem bavit na nějaké vysoké úrovni a řikám: „Ne, není,“ a dál jsem si plaval a hleděl si svýho.

Pak pán začal házet další kletby a přidala se k němu paní, která ho tam učila plavat. Ta házela zase ne tak úplně pádné argumenty. Říkala, že psi mají parazity. Tak jsem si pomyslel, že ty bych mohl mít taky a zároveň jsem se podíval na deset metrů vzdálené místo, kde rákosí skrývá nakladená žabí vajíčka, která samečci oplodňují za pachového doprovodu tlejících ryb.

Pak po sobě začali hulákat s Kubou, který byl na břehu a to už probíhala prachsprostá hádka. Šel jsem na břeh a říkal jsem si, že nechci být jak Tomáš Řepka a řvát na cizí lidi. Tajně jsem si však přál, aby hádka pokračovala a gradovala, protože to je vždycky zajímavá situace. Po chvíli přišla druhá vlna výměny názorů. Paní říkala, že psi při vstupu do vody čeří dno a pak je tady ta voda strašně strašně špinavá. Tak jsem si říkal, že to přece čeří i lidi, když jdou do vody. Je tam to příjemný bahníčko, který lidem masíruje plíseň mezi prsty na nohou. To už jsem se do hádky zapojil taky a bylo to už jenom bezpředmětný házení argumentů na jednu a na druhou stranu a chyběla už jenom Michaela Jílková, která by nás ve vzájemné nenávisti podporovala.

Takže se chci zeptat pejskařů, jestli chodíte se psem k vodě a koupete se tam s ním. A chci se vlastně zeptat i všech ostatních, jestli máte něco proti lidem, kteří chodí na přírodní jezera se psama. Chci prostě vědět, jestli tam mám dál chodit a je to veřejně tolerovaný anebo jestli mám pro svou čubku najít nějaký jiný místo ke koupání. Pište prosím na facebook do komentů, díky moc.

Autoři | Foto Jakub Wittka

Štítky blog, pes, Kambodža, koupání, Kuba, příroda, Facebook, plavání, Tomáš Řepka, Michaela Jílková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZÁPESNÍK #17: Koupání v přírodě  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.