Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Další rekordní nárůst na jihu Čech. Sedm desítek nových případů koronaviru, jednatřicet uzdravených a dvě úmrtí

Hygienici opět registrují rekordní mezidenní nárůst nakažených koronavirem na jihu Čech. Během pátku přibylo 72 nových případů. Jednatřicet nemocných se uzdravilo, dva zemřeli. Podle hygieniků není vyloučeno, že při zhoršení situace opět dojde k omezování provozní doby restauračních zařízení.

Včera také byla řada okresů přesunuta v pomyslném semaforu do zeleného stupně nebezpečí. V jižních Čechách jsou to okresy Strakonice, Písek, Tábor, České Budějovice a Český Krumlov. Pro okresy v oranžovém stupni, do kterého zatím žádný z Jihočeského kraje nepatří, budou od pondělí platit nová mimořádná opatření, jako například omezení otevírací doby stravovacích zařízení, tedy restaurací, barů a podobně, mezi půlnocí a šestou hodinou ranní.

Semafor mění barvu. Zelené okresy jsou ode dneška také na jihu Čech

Do zeleného stupně semaforu, který značí výskyt nákazy koronavirem bez komunitního přenosu, se nově posunuly regiony napříč republikou. Z Jihočeského kraje do prvního stupně pohotovosti umístili hygienici většinu okresů s výjimkou Jindřichova...

„Dovolím si proto preventivně upozornit provozovatele stravovacích zařízení v našem kraji, aby ve vlastním zájmu sledovali vývoj epidemiologické situace. Pokud by bylo nutné přijmout v příštích dnech podobná opatření i v Jihočeském kraji, budou tak mít čas na přípravu případných změn otevírací doby,“ upozornila ředitelka KHS Kvetoslava Kotrbová.

Jen během pátku přibylo v kraji 72 nakažených koronavirem. „V patnácti případech šlo o kontakt s potvrzeným případem v rodině, v osmi na pracovišti, v pětadvaceti ve školách a v deseti mezi členy sportovních klubů. Dalších devět nových případů souviselo s návraty z dovolených v tuzemsku, v Moravskoslezském kraji, Karlových Varech, v Krkonoších a u Máchova jezera. Jeden s návratem z Bulharska. Dvě osoby se infikovaly v Praze a dvě na léčebném pobytu ve Františkových Lázní,“ dodala Kotrbová. Podle ní zároveň včera zemřeli dva senioři, kteří byli nakaženi koronavirem.

„Ve čtvrtek jsme překročili v kraji tisíc případů. Bohužel, dnes po mnoha klidných měsících hned dva jihočeští senioři zemřeli. Ještě před dvěma měsíci jsme měli v kraji dvě stě sedm případů, z toho jen patnáct aktuálních. Tak dynamický nárůst nepředpokládal asi nikdo. Ale není to důvod pro to, abychom se báli,“ uzavřela hygienička.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky České Budějovice, Jihočeský kraj, koronavirus, KHS, hygiena, onemocnění, semafor, COVID-19, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Český Krumlov, Písek, Strakonice, Bulharsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Paňáčková

To se dalo čekat. A fascinují mě teď ti "rebelové", co hrdinsky odmítají roušku a navážejí se do těch, kteří ji nosí. Aby to tak ti "borci" dostali, to by byla jiná písnička, co, vy hvězdy!

Neděle, 13. září 2020, 16:04Odpovědět

Jan Richter

Děkuji pěkně dovozcům

Sobota, 12. září 2020, 14:17Odpovědět

Další rekordní nárůst na jihu Čech. Sedm desítek nových případů koronaviru, jednatřicet uzdravených a dvě úmrtí  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.