Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský kraj zavádí mimořádná opatření. Žáci budou muset mít roušky také při výuce

Opatření proti šíření koronaviru v Jihočeském kraji se opět zpřísní. Bezpečnostní rada kraje dnes rozhodla o povinném nošení roušek na školách. Zároveň se změní testování u osob, kterým byla nařízena karanténa. Obě nařízení budou platit od pondělí 21. září.

„Roušky budou nutné na druhém stupni základních škol, na středních a vysokých školách. A to nejen při pohybu po chodbách, ale také v průběhu výuky,“ shrnula hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).

Nová opatření se dotknou také osob v karanténě. „Osobám, kterým byla nařízena karanténa po významném kontaktu s nakaženým a jsou bez příznaku onemocnění, nebude výtěr prováděn hned na začátku karantény, ale postačí provést tento test až desátý den, kdy se případná nákaza v testu opravdu potvrdí,“ dodala hejtmanka.

Bezpečnostní rada kraje také doporučila všem zdravotnickým a sociálním zařízením v kraji, aby zvážily omezení návštěv, případně zpřísnily režimová opatření v těchto zařízeních. 

Za včerejšek zaznamenali hygienici na jihu Čech 36 nově potvrzených případů nákazy koronavirem, tím počet nakažených v regionu vzrostl na 1 202. Vyléčených je nyní v jižních Čechách 623 a aktuálně pozitivních 570 osob.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky koronavirus, Ivana Stráská, školy, roušky, opatření, Jihočeský kraj, karanténa, ČSSD, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majda Majda

Paní hejtmanka by si měla asi sama vyzkoušet sedět osm hodin v roušce v přeplněných třídách. Ono se to z kanceláří dobře diriguje..Vážně bych jí to přála...Už teď se mi vrací děti domů z bolestmi hlavy, protože do školy denně dojíždějí..a roušky hned po ránu 45 min a potom po vyučování. Že se aspoň trochu nestydíte????????. Chudáci všechny děti.

Středa, 16. září 2020, 22:17Odpovědět

Karel Zdeněk

Vám už hrabe paní hejtmanko????

Středa, 16. září 2020, 16:04Odpovědět

Lenka Chmelíková

Todle je už opravdu přes čáru. Paní hejtmanko používejte zdravý rozum. Asi nemáte děti školou povinné. Jak se ty děti budou v té škole soustředit, když nebudou moci normálně dýchat. 8 hodin v roušce. Jste asi přišla o rozum.Čeho je moc toho je příliž. Už mě to opravdu nebaví. Jednáte proti ústavně. Děti mají taky svá práva a hlavně právo na vzdělání a tímto způsobem děti o jejich právo připravíte. Distanční forma učení není žádná výuka.

Středa, 16. září 2020, 08:36Odpovědět

Jiří Trávníček

Skutečně už se přikláním k názoru, že klasický "selský rozum" se stává pojmem ze sci-fi seriálu. Paní hejtmanko nebo paní hygieničko, případně další "odpovědní" činitelé, jste normální ??? Chodili jste někdy do školy? Do tříd, kde i při větrání je během hodiny vydýchaný vzduch? A to vše v roušce 8 hodin? Roušky budete dětem kupovat na každou hodinu novou a i tak je budou mít za 30 minut mokré?!! Nebo je to jen přehození "pacienta na plicní" a rodiče starejte se? Možná už jsem starý a nechápavý (je mi 50 let), ale nás učili ve škole na základce, že člověk vdechuje "čistý" vzduch a vydechuje oxid uhličitý i s ostatními nečistotami. Tzn., že všichni se vlastně navzájem budeme otravovat sami? V tomto případě naše následná generace! Rozumím rouškám ve zdravotnictví, kosmetice apod., ale tohle je skutečně více než za hranou !!! Když děti budou mít respirační nebo kožní problémy kvůli dlouhodobému nošení roušek, přebíráte osobní odpovědnost ??? Neuvěřitelné, kam se dostáváme. "Děkuji, že nás tak zodpovědně zastupujete !!!"

Středa, 16. září 2020, 08:32Odpovědět

Veronika Vávrová

Neexistuje, nesouhlasim a zrejme pujdeme do ulic, prehanite jako prase. Vsechny mnou usite rousky, zadne jsme nedostali, hazim do kamen a zadne jine sit nehodlam...... Vzdy budu bojovat za zdravi svych deti a zadna, zadna hejtmanka do toho mluvit fakt nebude. Zakladka je povinna, neni stav nouze, vse, co delate je protizakonne.

Úterý, 15. září 2020, 21:12Odpovědět

Inka Sedláková

Předem se omlouvám za me výrazy, ale to jste se paní hejtmanko asi zřejmě pokalila! Mám poslat dítě do školy, aby 6-8 hodin mělo na puse roušku a venku přes 25 stupňů???! Když zkolabuje, tak co?? Vy jste snad spadla z jahody na znak!!! A co kdybyste nás všechny poslala do karantény rovnou, protože ty děti tam budou odpadavat jako hrušky a tím padne podezření, ze máme covid celá rodina, ne?

Úterý, 15. září 2020, 21:06Odpovědět

Tomas Kocka

A kdyz se budou lide v karantene testovat jenom 10 den tak to nevadi, ze pokud jsou nakazeni, tak se jejich kontakty dostanou do karanteny az o tyden pozdeji? To vypada, ze tady nekdo nepochopil, ze test na zacatku karanteny mel svuj smysl, aby se identifikovali nemocni co nejdrive a jejich kontakty se dostaly do karanteny drive nez nakazi dalsi lidi. Takto se jenom zrychli sireni, ale usetri se par testu.

Úterý, 15. září 2020, 19:25Odpovědět

Štěpánka Skypalová

Tady už vážně není nikdo normální. Od začátku se tvrdí, že děti jsou nejméně ohrožená skupina a teď jim narodí roušky na celou dobu výuky? Byla bych ráda, kdyby se tato fraška s chřipečkou ukončila...

Úterý, 15. září 2020, 17:25Odpovědět

Jihočeský kraj zavádí mimořádná opatření. Žáci budou muset mít roušky také při výuce  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.