Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kovidem se nakazily dvě desítky klientů domova důchodců na Dobré vodě. Pozitivní jsou i někteří zaměstnanci

Více než dvě desítky klientů a šest zaměstnanců domova důchodců na Dobré vody mělo pozitivní test na koronavirus. Včera to v tiskové zprávě oznámila ředitelka krajské hygieny Kvetoslava Kotrbová. Od pondělí začnou v celém Česku platit plošná nařízení například ve školách. Jihočeského kraje se ale podle hygieny dotknou jen minimálně.

„Obdrželi jsme výsledky hromadného vyšetření klientů a zaměstnanců Domova důchodců Dobrá Voda, které prokázaly onemocnění v souhrnu celkem u jedenadvaceti klientů a šesti zaměstnanců,“ uvedla ředitelka KHS Kvetoslava Kotrbová.

Během včerejšího dne přibylo na jihu Čech 139 pozitivních případů. Aktuálně je tak v regionu 1311 pacientů s koronavirem. Za poslední týden onemocnělo 612 lidí a celkem 421 se jich uzdravilo. 

Celoplošná vládní opatření

Od pondělí budou v Česku celoplošně platit vládní opatření, která omezí například kulturní představení, sportovní a společenské akce, církevní obřady, režim zařízení stravovacích služeb i provoz škol. Režimu jihočeských škol se ale dotknou jen minimálně. Jihočeský kraj je totiž na semaforu společně s Olomouckým, Libereckým a Královéhradeckým krajem v zelené zóně, na kterou se vztahují mírnější opatření. Součástí vzdělávání nebude s výjimkou prvních stupňů základních škol zpěv a sportovní činnost.

„K dnešnímu odpoledni bylo v kraji zasaženo celkem 91 škol, výrazně nejvíce v okresech České Budějovice (32 škol) a Tábor (24 škol), což koresponduje i s celkovým výskytem, který je za posledních sedm dní z jihočeských okresů nejvyšší právě na Táborsku,“ uvedla Kotrbová.

Epidemiologický vývoj v daném kraji se hodnotí za uplynulý týden každou středu a poté zveřejní Ministerstvo zdravotnictví aktuální barvu pro jednotlivé regiony. Další změna tak může pro Jihočeský kraj nastat ve středu 7. října. Pro výsledné hodnocení se posuzuje především počet nových onemocnění COVID-19 za uplynulý týden, počet případů s nezjištěným zdrojem onemocnění a některá demografická kritéria.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, vir, České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Kvetoslava Kotrbová, Dobrá voda, a.s., Česko, COVID-19, Jihočeský kraj, nemoc, Domov důchodců Dobrá Voda, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kovidem se nakazily dvě desítky klientů domova důchodců na Dobré vodě. Pozitivní jsou i někteří zaměstnanci  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.