Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

E.ON poskytnul část svého call centra ministerstvu zdravotnictví

Případů nákazy koronavirem neustále přibývá. Nejen hygienické stanice, ale celý zdravotnický systém pracuje na hraně svých možností. Společnost E.ON proto reagovala na poptávku ministerstva a od pondělní vyčlenila call centrum a třiatřicetičlenný tým zkušených operátorů, který bude pomáhat ministerstvu zdravotnictví s obsluhou informační linky 1221.

„Jsem velmi rád, že v této nelehké době můžeme poskytnout část kapacit našeho call centra pro velmi dobrou a záslužnou věc a pomoci touto cestou našemu zdravotnictví v boji s koronavirovou nákazou. Je potřeba se zase semknout a táhnout za jeden provaz,“ říká generální ředitel E.ONu v České republice Martin Záklasník.

Operátoři E.ONu absolvovali potřebné školení ze strany ministerstva zdravotnictví, které proběhlo online, a tento týden začali obsluhovat linku každý den od 8 do 16 hodin. Střídat se budou ve směnách tak, aby bylo k dispozici vždy deset z nich.

Z dřívějších zkušeností vyplývá, že hovory na této lince mohou být náročné, a proto jim bude k dispozici i firemní psycholožka.

Po říjnové výzvě premiéra Andreje Babiše nabídly firmy stovky dalších zaměstnanců call center na pomoc hygienikům s trasováním kontaktů nakažených koronavirem. Vládní zmocněnec Vladimír Dzurilla řekl, že počty zvýšily firmy, které jsou do trasování už zapojeny, a přihlásily se i nové. Vedle bank a státní energetické firmy ČEZ jsou to i všichni operátoři a také České dráhy.

Denní přírůstek nakažených koronavirem v Česku poprvé překročil 15 tisíc. Pátečních 15 252 případů nákazy překonalo zhruba o 300 dosavadní rekord ze středy. Nemocných je aktuálně 144 701 lidí, u většiny má onemocnění covid-19 mírný průběh. Hospitalizovaných už je ale víc než 5000 a počet úmrtí se blíží dvěma tisícům. Obě čísla rychle rostou. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky E.ON, operátor, ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, COVID-19, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Česko, Andrej Babiš, Vladimír Dzurilla, České dráhy, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

E.ON poskytnul část svého call centra ministerstvu zdravotnictví  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.