Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V jižních Čechách se covid potvrdil zatím u čtrnácti procent obyvatel

Hygienici na jihu Čech evidují za posledních 24 hodin 438 nových případů koronaviru, o čtyři víc než před týdnem. Laboratoře otestovaly PCR metodou 971 vzorků. Kumulativní počet lidí s covid-19 se v kraji dostal přes hranici 91 tisíc, na 91 041 případů. Nemoc se tak dosud potvrdila asi u 14 procent obyvatel jižních Čech. Nově zemřelo sedm lidí. Novinářům to v tiskové zprávě sdělila ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Pozitivních je teď v kraji 9009 lidí, počet vyléčených stoupl o 182 na 80 536 Jihočechů. Ve 170 nových případech šlo o přenos v rodině, ve 30 na pracovišti. "Čtyři případy se týkaly zařízení sociálních služeb a stejný počet škol, dva případy zdravotnických zařízení. Co se týče importu ze zahraničí, zaznamenali jsme dnes pět případů, dva z Rakouska a po jednom z Ukrajiny, Moldavska a Mexika," uvedla Kotrbová. Počet lidí v povinné karanténě mírně stoupl na 2110 obyvatel.

V jižních Čechách se od začátku pandemie loni na jaře prokázal covid-19 u 91 041 lidí. Od loňského března zemřelo v souvislosti s koronavirem v kraji 1496 lidí.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky ČR, koronavirus, Jihočeský, COVID-19, Jihočeský kraj, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Česko, Rakousko, Ukrajina, Mexiko, Moldavsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jižních Čechách se covid potvrdil zatím u čtrnácti procent obyvatel  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.