Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Starší muž se topil na Malém jezu, zachránil ho kolemjdoucí lékař

V Budějcích se včera málem utopil starší muž, který si šel zaplavat do Malše. Strhl ho ale vodní proud a plavec se dostal do bubnu pod jezem. I když se mu podařilo dostat odtud pryč, vyčerpalo ho to natolik, že ke břehu doplavat už nezvládl. Život mu naštěstí zachránil lékař, který šel kolem.

Starší muž si šel do Malše nad Malým jezem zaplavat včera odpoledne. Vodní proud ho strhl do šlajsny a dostal se do bubnu pod jezem. Z vodního válce se mu sice po několika pokusech podařilo dostat, ale vyčerpalo ho to natolik, že už nedokázal doplavat ke břehu a zůstal v bezvědomí pod hladinou.

V těsné blízkosti se naštěstí pohyboval lékař ze záchranky, který topícího se muže zachránil. „Držel jsem v ruce kladívko, připravený uvolnit záchranný kruh. Už to vypadalo, že to muž zvládne a najednou zmizel pod hladinou,“ popsal situaci doktor Tomáš Havel

Lékař na nic nečekal a pro muže skočil. Přitáhl ho ke břehu a s pomocí dalších dvou mladých mužů ho vytáhli na břeh. Muž byl v bezvědomí a nedýchal. Po třech minutách se ho podařilo oživit. Na místo mezitím dorazili záchranáři, kteří si převzali pacienta do své péče a převezli do nemocnice.

V letošní sezóně se jedná již o šestý případ tonutí v Jihočeském kraji. Na začátku minulého týdne vyjížděli záchranáři ke dvěma tonoucím dětem. Obě tyto události ale měly smutnou dohru. Obě děti bohužel po převozu do nemocnice zemřely. 

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky záchrana, České Budějovice, tonutí, lékař, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší muž se topil na Malém jezu, zachránil ho kolemjdoucí lékař  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.