Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Šlo o soukromou narozeninovou oslavu, hájí se bar, ve kterém v pátek zasahovala policie

S nadsázkou se dá říct, že v budějckém Grey Space baru jsou policisté jako doma. Nejinak tomu bylo také v pátek večer, kdy policisté ukončili nelegální party v prostorách klubu. Proti zásahu má výhrady provozovatel, podle kterého se jednalo o narozeninovou party pro uzavřenou společnost. S redakcí Drbny odmítl komunikovat. Krátké vyjádření umístil na instagramový profil klubu.

„Dnes ve 21:15, hodinu po zavírací době, nám policie začala mlátit beranidlem do skla. Po tom, co jsme slyšeli padání střepů, jsme šli dveře odemknout. Vtrhlo do podniku cca. 15 policajtů, dál cca 15 členů zásahový jednotky se samopalama a zadrželi přes 20 našich známých, který zde slavili narozeninovou oslavu. Všechny nechali přes půl hodiny stát s rukama nad hlavou, jako kdyby to byli nějaký drogoví dealeři nebo vrazi,“ vysvětluje klub, který provozuje Claudio Costa e Silva, na svém instagramovém profilu.


„Jsme si vědomi, že jsme porušili vládní nařízení uzavřít podnik ve 20:00. Nicméně dveře byly zamčené – tudíž pro obyčejnou veřejnost zavřeno bylo. Konala se zde pouze soukromá narozeninová oslava při poklidném posezení, která byla naplánována do 22:00. Největší paradox je, že kdyby se konala oslava o dva dny dříve v ten samý čas, nic bychom neporušili,“ dodává.

Na tajnou party v centru města přišli policisté během kontroly dodržování nařízení. Policisté totiž zjistili, že po nařízené zavírací době vstoupilo do baru několik hostů. „Na policejní výzvy k umožnění vstupu a provedení kontroly nikdo z baru kolem půl desáté večer nereagoval. Po marných výzvách proto policisté provedli násilný vstup do baru, vyražením skleněné výplně vstupních dveří. Násilný vstup provedli přivolaní specialisté ze zásahové jednotky,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Po vstupu do objektu policisté zjistili, že je uvnitř téměř třicet lidí. „Pro případ kontroly byla domluvena verze narozeninové oslavy, ta však není žádnou výjimkou. O příslušníky rodiny zcela jistě podle provedené kontroly všech přítomných nešlo," dodal mluvčí. O zásahu jsme informovali během soboty.

Bar v centru města, téměř třicet hostů a vstup na heslo. Takový zásah mají za sebou českobudějovičtí policisté. Včera večer museli násilně vniknout do téměř notoricky známého baru Grey Space, kde se konala tajná party. Zásah se naštěstí obešel...

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, bar, koronavirus, Grey Space, slavnost, Drbna.cz, Claudio Costa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlo o soukromou narozeninovou oslavu, hájí se bar, ve kterém v pátek zasahovala policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.