Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Marketingový ředitel Motoru nebude potrestán za to, že označil Tomáše Ortela za dementa

Marketingový ředitel hokejového Motoru Tomáš Kučera nebude potrestán za výrok, když o hudebníkovi Ortelovi hovořil na Twitteru jako o „dementovi“. Podle plzeňské přestupkové komise si Kučera názor, který veřejně prezentoval, utvořil na základě pravdivých informací. Jako první o tom dnes informoval Deník N. Tomáš Kučera se tak nedopustil přestupku proti občanskému soužití ve formě ublížení na cti.

„Je naprosto neuvěřitelné, že něco takového musí komise řešit. To moje označení bylo víceméně odpovědí na příspěvek, kdy se na Twitteru seběhla sebranka jeho fanoušků, kteří mi začali vypisovat, že jsem komunista a kdo ví co všechno. Já jim jen vysvětloval, že nemáme povinnost nechat hrát v našem zařízení dementa, co skládá písničky o Hessovi a vyhlazování Židů. Takhle reakce měla úplně minimální impakt, asi šedesát „lajků“ a přesto je někdo schopný chodit na policii a podávat trestní oznámení,“ shrnul pro redakci Drbny Tomáš Kučera a dodal: „Je to absurdní. V hlubinách internetu by se určitě našly desítky podobných pojmenování na můj účet a nikdy bych s tím nešel na policii.“

Podle přestupkové komise obvodu Plzeň 3 byl výrok hodnotícím soudem, který vyjadřuje názor Tomáše Kučery, který si „utvořil na základě pravdivých informací o politických názorech pana Tomáše Ortela.“

Výrok, že Ortel skládá písničky o Hessovi a vyhlazování Židů, je podle komise pravdivý.

Samotný Tomáš Ortel ke komisi dorazil o týden dříve, když si spletl datum jednání. Místo 25. ledna přišel 18. ledna. „Mrzí mě, že si údajně spletl datum. S právníkem jsme na něj měli připraveny nějaké otázky, ale na ně bohužel nedošlo. I tak děkuji komisi, která byla férová a moje argumenty vnímala jako relevantní,“ uzavřel Kučera.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ortel

Štítky Tomáš Kučera, Motor, Ortel, soud, přestupek, Tomáš Ortel, Twitter, Deník N, Plzeň, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Salava

To už fak seniko nemůže vyjádřit jak chce, novinky mě za pravdu natrvalo blokli,nesíte nassat at nelegální migranty pošlou zpět domů at si tam děljí pořádek a že je tu nechceme.

Pátek, 29. ledna 2021, 18:31Odpovědět

Natysek Navrátilová

asi nechápete proč odešel ze skupiny conflikt88 že ???????? odešel právĕ kvuli tomu. velice mĕ mrzí že nemáte nic jiného na práci než soudit. vemte si treba skupinu Orlík to je skupina založena jen na nacismu a nikdo to nereší a odsuzuje nĕkdo kvuli tomu snad Landu ne tak sakra proč Tomáše sakra proberte se už vždy tu budou lidé kterí se nebojí ríct pravdu a jen ten kdo o ní ví ale neprizná jí se bude obhajovat tím že je to nacista atd ale dĕlejte si co chcete je to každého názor ????????

Čtvrtek, 28. ledna 2021, 11:44Odpovědět

Natysek Navrátilová

jedna otázečka kde sakra Tomáš zpívá o židech. Znám lidi ktery mají vysokou a i vyšší vzdĕlání a poslouchají Ortel. Jste všichni asi zaslepení on zpívá pravdu sakra nikdo by nemĕl odvahu to ríct. To by se dalo ríct že i Kryl zpíval o židech proberte se už sakra ????????????

Čtvrtek, 28. ledna 2021, 11:14Odpovědět

Vítek Novotný

A řekne mi někdo kde Tomáš zpívá o Hessovi a vyhlazování Židů?

Středa, 27. ledna 2021, 21:11Odpovědět

Marketingový ředitel Motoru nebude potrestán za to, že označil Tomáše Ortela za dementa  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.