Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý řidič Felicie způsobil nehodu, poté ujížděl policistům

Další honičku mají za sebou jihočeští policisté. Poslední lednový den pronásledovali Felicii, jejíž řidič způsobil nehodu na křižovatce u Kbelnice. Policisté řidiče dopadli po několika minutách. Při zkoušce na přítomnost alkoholu nadýchal přes dvě promile.

„Řidič vozidla Škoda Felicia vyjel z vedlejší komunikace na hlavní silnici přímo do jízdní dráhy vozidlu Volkswagenu Passat, které přijíždělo od Strakonic. Řidič Passatu ve snaze zabránit střetu, strhl řízení, ale kolizi se nevyhnul. Po nárazu Passat sjel do pravého silničního příkopu, kde havaroval,“ shrnula mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Řidič Felicie místo toho, aby zastavil, tak začal ujíždět. Nehodu na tísňovou linku 158 oznámil svědek, který ujíždějícího řidiče sledoval až do Štěkně, kde se mu ztratil ve tmě.

„Operační důstojník hned do akce zapojil policejní hlídky z Volyně a ze Strakonic. Po několika minutách se strakonickým policistům podařilo vozidlo vypátrat u obce Čejetice, zaparkované u krajnice vozovky. Když ale chtěl policista zkontrolovat posádku vozu, řidič sešlápl plynový pedál a na zasněžené silnici začal policistům ujíždět,“ dodala mluvčí.

Policisté po pár minutách osmadvacetiletého řidiče dopadli, když pochopil, že hlídce neujede. „Při následné orientační dechové zkoušce ukázal přístroj hodnoty 2,03 a 1,92 promile alkoholu v dechu. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uzavřela Nováková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Strakonicko, nehoda, Policie ČR, honička, alkohol, Škoda Felicia, Volkswagen Passat, Kbelnice, Strakonice, Štěkeň, Volyně, havárie, Čejetice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič Felicie způsobil nehodu, poté ujížděl policistům  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.