Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič se zákazem řízení ujížděl celníkům. Honička skončila poté, co vjel do dvora

„Do dvora nám vjel cizí muž s autem, vylezl z něj a utíká do lesa.“ Tak nějak znělo podle policie oznámení překvapeného muže z Libína, který se včera odpoledne dovolal na linku 158. Po pár minutách bylo policistům jasné, kdo za volantem automobilu seděl a také proč utíkal.

O události se policisté dozvěděli po čtvrté hodině odpolední. „Ve vozidle zůstaly klíče a muž v hnědé mikině a černých kalhotách utíká neznámo kam,“ popsala mluvčí policie Lenka Krausová.

Muže za volantem škodovky se pár minut před tím pokoušela zastavit Celní správa. „Řidič spustil blinkr vpravo a naznačil tak, že se chystá kontrole podrobit a zastavit. To si však záhy rozmyslel, přidal plyn a ujel, příslušník Celní správy jen tak tak odskočil z řidičovo dráhy, aby nedošlo ke střetu,“ dodala Krausová.

Po krátkém ujíždění zajel do dvora jednoho z domů v Libíně. „Jeden ze sousedů si počínání utíkajícího muže ze dvora všiml, chytil ho a předal policejní hlídce, která dorazila na místo do pár minut,“ doplnila mluvčí policie.

Policisté zjistili, že jednatřicetiletý muž řídil s vysloveným zákazem řízení motorových vozidel, dále byl pod vlivem návykových látek, vozidlo nepatřilo jemu a tudíž se dopustil přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Nevyhne se ani stíhání za násilí proti úřední osobě. „Zákaz řízení motorových vozidel měl muž vyslovený do roku 2027, nyní je tak pravděpodobné, že si zákaz ještě prodlouží. Případ dále šetří lišovští policisté,“ uzavřela Krausová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Libín, Policie ČR, honička, zákaz řízení, dvůr, policie, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se zákazem řízení ujížděl celníkům. Honička skončila poté, co vjel do dvora  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.