Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Od známého dostával stovky zpráv a emailů. Nebezpečného stalkera stíhá policie

Více než 240 emailů a 480 zpráv dostal muž z Jindřichohradecka, kterého tímto způsobem obtěžoval jeho známý. Zprávy, které byly mnohdy i se sexuálním podtextem, musela nakonec vyšetřovat i policie. Podezřelý muž je obviněný z nebezpečného pronásledování.

Případem se začali policisté zabývat na začátku prosince. Muž z Jindřichohradecka měl totiž od svého spolupracovníka dostávat stovky obtěžujících emailů a zpráv. Podle policie je odesílal z více než 16 emailových adres, messengeru a prostřednictvím sms zpráv. „Poškozenému i přes opakované upozornění z jeho strany, aby takto podezřelý nečinil, měl zaslat nejméně 244 e-mailových zpráv dále nejméně 482 SMS zpráv, ale i další zprávy prostřednictvím aplikace messenger,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Některé zprávy byly navíc podle policie se sexuálním podtextem. Muž známému vyhrožoval zveřejněním jeho intimních fotografií. Údajně se svým chováním snažil o obnovení komunikace a přátelství s poškozeným.

Muž je podezřelý z přečinu nebezpečného vyhrožování. „Dne 9. dubna 2021 vyhotovil policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování usnesení o zahájení trestního stíhání, které si podezřelý převzal včerejšího dne 13. dubna. Obviněný muž je nyní trestně stíhán na svobodě,“ dodala Millerová.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, stalking, obtěžování, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Vyklešťit,jako eunuch už moc parády neudělá.

Čtvrtek, 15. dubna 2021, 00:39Odpovědět

Od známého dostával stovky zpráv a emailů. Nebezpečného stalkera stíhá policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.