Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Maso na kebab z Polska obsahovalo salmonelu. Firmě hrozí pokuta až 50 milionů

Téměř jeden a půl tuny kuřecího masa z Polska, které bylo určeno k výrobě kebabů, obsahovalo salmonelu. Zjistili to inspektoři státní veterinární správy při kontrole výrobce v Blatné na Strakonicku. Všechno maso se naštěstí podařilo zajistit ještě předtím, než se dostalo do prodeje. Provozovateli hrozí pokuta až 50 milionů korun.

Závadné maso objevily inspektorky státní veterinární správy v Blatné na Strakonicku. Mělo jít o jeden a půl tuny kuřecího masa z Polska. Inspektorky z něj odebraly vzorky, které prověřoval Státní veterinární ústav v Praze. „V mase byla detekována bakterie Salmonella enteritidis, která může způsobit u konzumenta nepříjemné průjmové onemocnění – salmonelózu,“ popsal mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Během vyšetřování, bylo maso zpracováno do masných polotovarů, které měly putovat do prodejen s kebabem. Všechno maso bylo naštěstí v době ukončení vyšetření ještě na skladě, a tak se žádný z výrobků na trh nedostal. 

„Inspektorky všechny homole masných polotovarů znehodnotily barvou. Celá zdravotně závadná šarže bude na náklady provozovatele předána k likvidaci do asanačního podniku. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení, v němž mu za porušení legislativy hrozí pokuta ve výši až 50 milionů korun," uvedl Vorlíček.

Ohodnoť článek

Foto Státní veterinární správa

Štítky Státní veterinární správa, potraviny, pokuta, kebab, Strakonicko, Polsko, salmonelóza, maso, okres Strakonice, Blatná, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maso na kebab z Polska obsahovalo salmonelu. Firmě hrozí pokuta až 50 milionů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.