Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při bouřce uhodil do stodoly ve Zvíkově blesk. Požár způsobil téměř milionovou škodu

Téměř milionovou škodu způsobil požár stodoly ve Zvíkově u Velešína, kam včera večer při bouřce uhodil blesk. Požár zasáhl celou stodolu, která bezprostředně navazuje na obytnou část stavení. Hasiči se proto museli zaměřit nejen na uhašení ohně ve stodole, ale taky na zabránění rozšíření požáru na obytnou část.

„Krátce před osmou jsme uslyšeli velkou ránu. Manžel se běžel podívat za chalupu a zjistil, že do stodoly uhodil blesk a hoří tam. Byli jsme v šoku, oheň postupoval hrozně rychle,“ řekla obyvatelka zasaženého stavení Pavla Opekarová.

Na místě zasahovalo celkem šest hasičských jednotek. „Požár se podařilo dostat pod kontrolu krátce před devátou večerní, kdy velitel zásahu nahlásil lokalizaci požáru. Dohašování pokračovalo další dvě hodiny, okolo půl jedenácté večerní většina jednotek zásah ukončila,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Dobrovolní hasiči z Velešína drželi kvůli doutnajícím trámům na místě hlídky do ranních hodin. Děkujeme hasičům za více než profesionální pomoc. V noci jsme se báli, aby to náhodou ještě nepokračovalo dál. Moc oceňujeme, že nás do rána hlídali,dodala Opekarová.

Vyšetřovatel hasičského záchranného sboru vyčíslil vzniklou škodu na 990 tisíc korun. Další příčiny požáru hasiči vyšetřují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SDH Velešín

Štítky požár, blesk, Zvíkov, stodola, Velešín, Hasičský záchranný sbor, bouřka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při bouřce uhodil do stodoly ve Zvíkově blesk. Požár způsobil téměř milionovou škodu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.