Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Splouvání Vltavy skončilo pro vodáky v Krumlově. V noci jim zloděj ukradl rafty

Vodácká sezona je v plném proudu a přímo úměrně k počtu raftů na vodě přibývá i krádeží, kdy se zloději zaměřují právě na vodáky. Poslední takový případ evidují krumlovští policisté. V noci ze soboty na neděli kdosi z břehu Vltavy přímo v Krumlově odnesl dva rafty v hodnotě třiceti tisíc korun.

„K odcizení mělo dojít v nočních hodinách z 24. na 25. července letošního roku na břehu řeky Vltavy, poblíž objektu Pivovarská číslo 27, v Českém Krumlově. Dosud neznámý pachatel se zmocnil dvou gumových raftů značky Colorado 450 a jednoho plastového sudu s víkem,“ potvrdila mluvčí policie Lenka Pokorná.

Škoda je předběžně vyčíslena na 33 tisíc korun. „Policisté po pachateli či pachatelích i po odcizených raftech intenzivně pátrají. Pokud by někdo měl informace k uvedenému skutku, nechť je sdělí policistům na jejich služebně na adrese Tovární 165, Český Krumlov, případně prostřednictvím linky 974 232 700,“ dodala Pokorná.

Nejde přitom o první případ během letošního léta, kdy si zloději vytipovali vodáky. V půlce července kdosi ukradl v jednom z vodáckých kempů na Krumlovsku iPhone a několik tisíc korun přímo ze stanu.

„Policisté z Českého Krumlova pátrají po pachateli, který vykradl nehlídaný a nezajištěný stan. Pravděpodobně v pátek večer ve vodáckém kempu v Českém Krumlově si pachatel ze stanu odnesl mobilní telefon iPhone XR černé barvy a finanční hotovost kolem tří tisíc korun. Poškozenému tak způsobil škodu kolem 15 tisíc korun,“ řekl před týdnem mluvčí policie Jiří Matzner.

Policisté proto opakovaně upozorňují, aby vodáci nenechávali své věci bez dozoru. Je možné využít například bezpečnostních schránek v kempech. Odložený raft s věcmi by měl vždy někdo ze skupiny hlídat.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Český Krumlov, raft, vodák, krádež, Vltava, stan, Colorado, iPhone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Nebylo to v Sokolově?Tam prý je hodně místních občanů,kteří jsou fandové vodních sportů.????

Úterý, 27. července 2021, 14:49Odpovědět

Splouvání Vltavy skončilo pro vodáky v Krumlově. V noci jim zloděj ukradl rafty  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.