Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Lužnici narazila plachetnice do vedení vysokého napětí

Zraněním jednoho muže skončila včerejší nehoda plachetnice na Lužnici. Loď totiž narazila do vedení vysokého napětí. Zraněného muže, který utrpěl popáleniny a jiná zranění, převezli záchranáři do nemocnice. Případ bude předán Státní plavební správě České republiky.

K nehodě došlo včera po 13. hodině na Lužnici v chatové oblasti Permoník. Na místo byli okamžitě vysláni vltavotýnští policisté. „Ti po příjezdu na místo zjistili, že osádka plachetnice typ J22 s přídavným spalovacím motorem podjížděla dráty velmi vysokého napětí, kdy pravděpodobně vůdce malého plavidla neodhadl výšky stožáru lodi a prověšení drátů,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Mladší z mužů, který na lodi jel, měl podle policie ještě před srážkou skočit do řeky a snažit se tažením za lano zabránit kontaktu. Druhý muž zapnul zpětný chod motoru, ale kontaktu už se nepodařilo zabránit. „Došlo k elektrickému výboji, při kterém se zranil muž na lodi a upadl do bezvědomí,“ popsal Bajcura s tím, že na místě zasahoval pracovník energetické společnosti, který přívod do sítě vypnul.

Muž z lodi utrpěl popáleniny a jiná zranění, se kterými byl následně převezen do nemocnice. „Policisté ve věci prováděli šetření, kdy případ bude předán do správního řízení Státní plavební správy České republiky," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, plachetnice, Lužnice, krimi, policie, vysoké napětí, úraz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lužnici narazila plachetnice do vedení vysokého napětí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.