Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Další tragická nehoda na jihu Čech. Po nárazu auta do stromu zemřela žena, druhá je zraněná

, aktualizováno 16. srpna 2021, 10:00

Těžkým poraněním podlehla dnes odpoledne po nehodě osobního auta u Slavonic na Jindřichohradecku devatenáctiletá žena. Podle policie šlo o spolujezdkyni z vozu, který narazil do stromu. Řidička je v kritickém stavu. Šlo o auto s německou poznávací značkou.

Nehoda se stala kolem 14:30 na silnici číslo 152 mezi obcí Staré Hobzí a městem Slavonice. Auto narazilo do stromu, jely v něm dvě ženy. K události vyjela sanitka záchranářů z Kunžaku a vzlétly dva vrtulníky letecké záchranné služby z Českých Budějovic a Jihlavy.

Záchranáři po příjezdu nalezli ve vozidle dvě mladé ženy. Jedna z žen bohužel zemřela bezprostředně po nárazu její zranění nebyla slučitelná se životem. Druhá žena utrpěla těžká mnohačetná poranění. Záchranáři ji, po poskytnutí nezbytné přednemocniční neodkladné péče, letecky transportovali v kritickém stavu do českobudějovické nemocnice," potvrdila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Provoz na komunikaci byl kvůli nehodě několik hodin omezen a policisté odkláněli auta směrem na Jemnici a Dačice. „Od jindřichohradeckých dopravních policistů si případ převzali jejich kolegové ze Služby kriminální policie a vyšetřování, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Slavonice, strom, Česko, okres Jindřichův Hradec, Nemocnice České Budějovice, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, České Budějovice, Kunžak, Staré Hobzí, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další tragická nehoda na jihu Čech. Po nárazu auta do stromu zemřela žena, druhá je zraněná  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.