Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž, který držel rukojmí v trafice na budějckém náměstí, je po smrti. Ve vazbě spáchal sebevraždu

Muž, který na konci června přepadl trafiku na budějckém náměstí a držel jako rukojmí ženu, je po smrti. Dnes o tom informoval server iDnes.cz, kterému to potvrdilo několik zdrojů. Mluvčí Vězeňské služby ČR později doplnila, že šlo o sebevraždu. Cizí zavinění bylo vyloučeno. Případem se zabývají vnitřní orgány vězeňské služby a Policie ČR.

Muž přepadl trafiku na náměstí Přemysla Otakara II. na konci června. Kolem třetí hodiny odpoledne dostala policie informace o tom, že v obchodě drží jako rukojmí ženu. Na místo ihned vyjelo několik policejních jednotek a záchranáři. „Pachatele se nám zhruba po padesáti minutách vyjednávání podařilo zadržet a zajistit zraněnou ženu,“ uvedl tehdy mluvčí policie Milan Bajcura.

Zásahová jednotka dnes odpoledne zasahovala na náměstí v Českých Budějovicích, kde pachatel držel jako rukojmí ženu. Po necelé hodině se policii podařilo agresora zadržet. Žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena do budějcké nemocnice.

Policie později informovala o tom, že muž měl už v minulosti potíže se zákonem. „Muž je recidivista s trestní minulostí. Co bylo motivem agresora, zatím není zřejmé," sdělila k případu mluvčí policie Lenka Krausová. Muž byl druhý den obviněn ze spáchání trestného činu braní rukojmí a byl vzat do vazby.

Právě zde měl před několika týdny spáchat sebevraždu. Informaci zveřejnil jako první server iDnes. Později to potvrdila mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová„Mohu potvrdit, že v českobudějovické vazební věznici spáchal sebevraždu 40 letý muž,“ řekla dnes odpoledne mluvčí redakci Drbny.

Uvedla také, že bylo vyloučeno cizí zavinění. „Událost řeší vězeňská služba v součinnosti se státní policií," dodala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky krimi, přepadení, policie, sebevražda, náměstí Přemysla Otakara II., Vězeňská služba České republiky, Policie České republiky, Přemysl Otakar II., Lenka Koloušková, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, který držel rukojmí v trafice na budějckém náměstí, je po smrti. Ve vazbě spáchal sebevraždu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.