Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pátrací akce se šťastným koncem. Pohřešovaného muže hledal vrtulník i potápěči, mezitím se vrátil domů

Pátrací akci se šťastným koncem mají za sebou jihočeští policisté. Vše začalo v sobotu krátce před jednadvacátou hodinou, kdy se na linku 158 obrátila žena z Loun, která se obávala o život svého manžela. Důvodem byly jeho SMS zprávy, které manželce posílal. V nich naznačoval, že by si mohl ublížit. Severočeští policisté zjistili, že by měl být v kempu na Orlické přehradě, kam často jezdil na ryby. V tu chvíli se do akce zapojili policisté písečtí policisté. Celá pátrací akce po muži měla nakonec šťastné rozuzlení.

Policisté ještě v sobotu večer začali prohledávat okolí kempu Radava. Po krátké chvíli nalezli na skále nad vodou telefon, lahev od alkoholu a provaz s přivázaným kamenem.

„Do míst pod skálou tedy vyplula vodní záchranná služba s vybavením pro noční plavbu, všichni bohužel předpokládali, že nyní už hledají tělo utopeného muže. V Praze už se na vzlet připravoval i policejní vrtulník. Během noci policisté na souši, kolegové ve vrtulníku ani záchranáři na vodě pohřešovaného nenalezli. Ráno se do pátrací akce připojili i policejní potápěči, aby prohledali místo také pod vodou, ani potápěči během nedělního dopoledne nikoho nenalezli,“ dodala mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

V tu chvíli policisté pracovali s řadou poznatků, kdo a kdy muže potkal. V terénu v ten moment byly desítky policistů i záchranářů. Zvrat přišel v neděli před čtvrtou hodinou odpolední, když jihočeským policistům volali kolegové z Loun, že se pohřešovaný muž vrátil domů živý a zdravý.

„Muž v sobotu večer popíjel na skále nad přehradou, posílal ženě zprávy a nakonec se rozhodl, že skočí do vody a doplaval až na druhý břeh, kam ho lákala hudba, kterou slyšel. Chtěl si ještě nechat zahrát píseň. Slyšel i vrtulník, který ho v tu dobu hledal. Muž však doplaval zpět, usnul v loďce u břehu, a když se v neděli probral, došel ke svému automobilu a odjel zpět na sever Čech,“ vysvětlil v doprovodu své manželky v neděli na policejní služebně. Jihočeští policisté tak mohli pátrání po muži ukončit.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Radava, Orlická přehrada, kemp, pátrání, Policie ČR, potápěč, Louny, Vodní nádrž Orlík, skála, Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrací akce se šťastným koncem. Pohřešovaného muže hledal vrtulník i potápěči, mezitím se vrátil domů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.