Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž chodil po ulici s nožem a kosou. Křičel, že zabije sebe i partnerku

V pondělí večer vyjížděli jihočeští policisté do jedné z obcí na Jindřichohradecku kvůli chování agresivního muže. Místní obyvatelé sledovali, jak chodil po ulici s nožem a kosou, přičemž vykřikoval, že zabije svou družku i sebe.

Událost se stala 20. září před 21. hodinou. „Podezřelý muž měl nejprve opakovaně telefonicky vyhrožovat své družce zabitím. Poté měl vzít v kuchyni u její babičky kuchyňský nůž s délkou čepele nejméně 11 centimetrů, se kterým měl chodit po ulici v obci. Zároveň měl vykřikovat, že zabije nejen svou družku, ale všechny a nakonec prý i sebe,“ shrnula policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Agresora okřikl místní obyvatel. Poté muž nůž zahodil a vrátil se do domu, kde si vzal kosu. S ní měl znovu chodit po ulici a vyhrožovat, že zabije svou partnerku. „Toto jednání vzbuzovalo u družky důvodnou obavu, že by mohl své hrozby uskutečnit. Podezřelý muž měl být pod vlivem alkoholu,“ zmínila mluvčí.

Žena nevydala souhlas s trestním stíháním

Na místo proto přijeli třeboňští policisté. Ti podezřelého muže zadrželi. „Dále zjistili, že se tohoto činu dopustil, i přestože byl za obdobné jednání v minulosti uznán vinným. Přečin nebezpečné vyhrožování i přečin výtržnictví třeboňští policisté řádně zadokumentovali,“ dodala Bílková Millerová. 

Den po incidentu si muž převzal sdělení o podezření z přečinu výtržnictví. Ve stejný den se také dostal na svobodu. „Poškozená družka však nevydala souhlas s trestním stíháním jejího druha pro přečin nebezpečné vyhrožování,“ dodala mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky policie, kriminalita, výtržník, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž chodil po ulici s nožem a kosou. Křičel, že zabije sebe i partnerku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.