Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neosvětleného cyklistu srazil autobus. Při převozu do nemocnice zemřel

Českokrumlovští policisté řešili od dnešního rána tragickou dopravní nehodu, ke které došlo u Vyššího Brodu. Autobus tam srazil cyklistu, který při převozu do nemocnice zemřel. Podle policie nebyl muž na kole nijak osvětlený, ani na sobě neměl reflexní prvky.

K nehodě došlo po půl šesté ráno u Vyššího Brodu. Autobus, který jel od Loučovic, srazil sedmapadesátiletého cyklistu. „Řidič patrně přehlédl neosvětleného cyklistu bez reflexních prvků a narazil do něj přední částí vozidla. Při dopravní nehodě utrpěl sedmapadesátiletý cyklista velmi vážná zranění, se kterými byl po prvotním ošetření převážen do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná.

I přes veškerou snahu lékařů muž při převozu do nemocnice zemřel. Nikdo další podle policie zraněn nebyl. „U padesátiletého řidiče autobusu policisté provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Okolnosti nehody, její příčinu, průběh a míru zavinění nyní prošetřují českokrumlovští policisté,“ uvedla Pokorná.

Policie v souvislosti s nehodou apeluje na všechny cyklisty, aby mysleli a dbali na používání reflexních prvků, které mohou pomoct v podzimním období předejít nehodám.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, cyklista, nemocnice, Vyšší Brod, Loučovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neosvětleného cyklistu srazil autobus. Při převozu do nemocnice zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.