Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Půjčoval si peníze, i když je nemohl splatit. Dluhy přesahují sto tisíc korun

Dluh v hodnotě více než 129 tisíc korun způsobil muž z Českého Krumlova. Od nejrůznějších společností si půjčoval peníze a do smluv vyplňoval falešné údaje. Jedenašedesátiletého muže teď stíhá policie.

„Muž zřejmě "vytloukal klín klínem" a zvyšoval si dluh při nesplácení pohledávek,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Podle policie se dotyčný pravděpodobně dopusitl podvodného jednání při sjednávání úvěrů. „Od září 2018 do letošního září si nejméně v osmi případech sjednal smlouvy o úvěrech a půjčkách u bankovních i nebankovních společností, kdy postupně vznikl dluh převyšující 129 tisíc korun. Při vyplňování smluv uváděl nepravdivé údaje, ačkoliv si byl plně vědom předchozích závazků a nemožnosti splácet půjčku ve stanovených termínech,“ popsal Bajcura. 

Věc se nakonec dostalo do rukou českokrumlovských kriminalistů z oddělení hospodářské kriminality. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu úvěrový podvod. Včera si dotyčný převzal usnesení o svém trestním stíhání, které se vede na svobodě. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, krimi, peníze, půjčka, úvěr, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Půjčoval si peníze, i když je nemohl splatit. Dluhy přesahují sto tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.