Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž hubil krtka silnou pyrotechnikou. Nad petardu si stoupl, i když od ní měl být 25 metrů

Vážným zraněním skončila snaha muže z Českobudějovicka, který se chtěl zbavit krtka na zahradě. Použil pyrotechniku pro profesionální odpalovače ohňostrojů, vložil ji do země a zajistil pouze betonovou dlaždicí. Na tu se poté postavil. Při výbuchu si vážně poranil obě nohy.

Pětačtyřicetiletý muž chtěl likvidovat krtka na zahradě na Českobudějovicku. Jeho snaha ale skončila výjezdem policie a záchranářů. „Policisté ve včerejší sváteční den přijali na lince 158 informaci od Zdravotnické záchranné služby o muži, který si při odpalování ohňostroje zlomil nohy,“ informoval policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisty, kteří na místo dorazili, překvapilo, co viděli. „Hledali na označené zahradě zbytky od zábavní pyrotechniky, ke svému překvapení však našli bezmála metrové díry jako po likvidaci munice či po výbuchu miny,“ uvedl Matzner.

Kusy dlaždice našli 20 metrů od děr

Nakonec se ukázalo, že muž pomocí pravděpodobně nelegálně zakoupené pyrotechniky typu Dum Bum kategorie F4, jenž je určná pouze profesionálním odpalovačům ohňostrojů, hubil krtka. „Petardu vložil do krtinců, „zajistil“ betonovou dlaždicí a na té stál. Doporučená vzdálenost při profesionálním odpalu tohoto typu pyrotechniky je minimálně 25 metrů,“ popsal Matzner.

Kusy betonové dlaždice našel přivolaný pyrotechnik až 20 metrů od děr. Zraněný muž skončil v nemocnici v péči lékařů kvůli vážným zraněním dolních končetin. 

„Muž je nadále v péči lékařů a snad vše dobře dopadne. Blíží se silvestrovské oslavy, buďme rozumní, zábavní pyrotechniku nakupujme jen v kamenných prodejnách, důsledně dodržujme pokyny k manipulaci,“ vyzval policejní mluvčí. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, petarda, výbuch, krtek, jižní čechy, budějovice, pyrotechnika, zábavní pyrotechnika, okres České Budějovice, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Badaxe Kocour

Jestli mu to utrhlo i kulky, mohl by být adeptem na Darwinovu cenu.

Čtvrtek, 18. listopadu 2021, 22:11Odpovědět

Emil Svoboda

a krtek se chechtá a chechtá

Čtvrtek, 18. listopadu 2021, 15:32Odpovědět

Muž hubil krtka silnou pyrotechnikou. Nad petardu si stoupl, i když od ní měl být 25 metrů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.