Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž okradl desítky lidí. Na internetu nabízel motorku, pneumatiky či herní konzole

Škodu ve výši nejméně 124 tisíc korun způsobil muž, který na internetu nabízel nejrůznější zboží. Lidé mu poslali peníze, ale pneumatiky nebo třeba motorku nikdy neviděli.

Muž měl zboží nabízet od května roku 2020 do června toho letošního. Věci prodával na různých internetových portálech. 

„Uveřejňoval inzeráty na prodej různého zboží, jako jsou playstationy, rybářské náčiní, pneumatiky či motocykl Honda CR 120. Na tyto inzeráty reagovali zájemci o koupi nejen z Jindřichohradecka, se kterými dále komunikoval, přičemž vždy požadoval zaplacení smluvené kupní ceny předem na různé bankovní účty,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Muž je ubezpečoval, že jsou věci již na cestě, případně sliboval vrácení peněz, na což nikdy nedošlo. Postupně vylákal od 43 lidí více než 124 tisíc korun. Kromě toho se pokusil od případných zájemců získat dalších 12 tisíc. 

„Policejní komisař 30. listopadu vyhotovil usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže pro trestný čin podvod, které si převzal před započetím výslechu. Jako obviněný je trestně stíhán na svobodě,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jižní čechy, jindřichův hradec, policie, krimi, Internet, zboží, prodej, peníze, pneumatika, Honda, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž okradl desítky lidí. Na internetu nabízel motorku, pneumatiky či herní konzole  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.