Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž pronásledoval bývalou partnerku. Vyhrožoval a psal i jejímu synovi

Pronásledování, výhrožování a nevyžádané zprávy. To zažila žena z Jindřichohradecka, která se bála o zdraví své a svých dětí po rozchodu s partnerem. Ten totiž dokonce napsal jejímu synovi. Věc oznámila policii.

Jindřichohradečtí policisté nyní trestně stíhají podezřelého muže kvůli přečinu nebezpečné pronásledování. „Muž zřejmě neunesl rozchod se svojí partnerkou. Přinejmenším v době od poloviny srpna do konce listopadu ženu dlouhodobě pronásledoval. Na různých místech v Jindřichově Hradci se snažil vyhledávat její osobní blízkost pod různými záminkami,“ popsala policejní mluvčí Hana Bílková Millerová.

Dotyčný měl ženě slovně i písemně vyhrožovat újmou na zdraví. „Neustále jí zasílal zprávy několikrát za den i přes to, že jej poškozená opakovaně slovně i písemně vyzvala k tomu, aby svého jednání zanechal. Poslední zprávu měl zaslat jejímu nezletilému synovi s tím, aby vyřídil mamince, že až se mu dostane pod ruce...,“ naznačila mluvčí. 

Žena se rozhodla věc oznámit policii, protože se bála o sebe i své děti. „Jindřichohradečtí policisté trestnou činnost podezřelého muže řádně zadokumentovali. Dne 9. prosince si převzal sdělení podezření a nyní je trestně stíhán v režimu zkráceného přípravného řízení,“ dodala mluvčí. Muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky policie, pronásledování, muž, partner, vztah, vyšetřování, okres Jindřichův Hradec, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž pronásledoval bývalou partnerku. Vyhrožoval a psal i jejímu synovi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.