Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při sebevraždě muže se členové budějovické vězeňské služby nedopustili trestného činu

Žádný příslušník Vězeňské služby se nedopustil trestného činu. Tak zní závěr šetření události, při níž v českobudějovické vazební věznici spáchal sebevraždu muž, který se přiznal k vraždě mladé ženy. Budějcké Drbně to potvrdila mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Tragickou událost vyšetřovali policisté od začátku září, kdy se u Protivína našlo ohořelé vozidlo značky BMW. O několik dní později kriminalisté dopadli sedmadvacetiletého muže, který v Českých Budějovicích zavraždil jednadvacetiletou ženu. Spor začal v domě, kde oba žili, ale ne ve společné domácnosti. „Mezi pachatelem a obětí došlo ke krátkému verbálnímu konfliktu. Došlo k fyzickému napadení a pachatel následně oběť zatáhl do bytu, kde ji rdousil a následně utopil,“ uvedla 13. září na tiskové konferenci vyšetřovatelka Renata Miková.

Muž se po zadržení k celé věci doznal. Podle vyšetřovatelky popsal věci, které mohl znát pouze pachatel. Čin spáchal zvlášť trýznivým způsobem. Při tiskové konferenci k případu vyšetřovatelka zároveň oznámila, že dotyčný spáchal v českobudějovické vazební věznici sebevraždu.

Případem se pak začala zabývat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Prošetření celé věci skončilo. „Po vyhodnocení všech provedených úkonů a zjištěných skutečností jsme došli k závěru, že se žádný příslušník Vězeňské služby nedopustil trestního činu. Celá záležitost tak byla odložena,“ potvrdila Budějcké Drbně mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

V českobudějovické vazební věznici spáchal sebevraždu muž, který usmrtil jednadvacetiletou ženu v Českých Budějovicích a následně její tělo převezl do Protivína. Tam v sobotu 4. září zapálil BMW. Na tiskové konferenci o tom dnes informovala...

Muž tělo ženy odvezl z Českých Budějovic do lesa u Protivína, kde se našlo ohořelé auto. Odtud odešel z místa činu pěšky do obce Číčenice, kde zavolal své matce, aby pro něj přijela a odvezla ho domů do Českých Budějovic. Vyšetřovatelé ho dopadli do 96 hodin od události. Na případu v září pracovaly desítky policistů. Šéf jihočeské policie Luděk Procházka poděkoval všem, kteří se do akce zapojili. „Jsem hrdý na své policisty, že tento případ v takto krátké době vyřešili,“ reagoval.

V budějovické věznici spáchal letos sebevraždu také muž, který držel rukojmí v obchodě na nedalekém náměstí Přemyla Otakara II.. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky České Budějovice, vězení, vězeňská služba, vazba, GIBS, sebevražda, Vězeňská služba České republiky, Drbna.cz, BMW, Protivín, Luděk Procházka, trestný čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při sebevraždě muže se členové budějovické vězeňské služby nedopustili trestného činu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.