Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Neznámí pachatelé podvedli prodejce vzácných mincí. Místo peněz dali do obálky papír

Škodu za více jak 70 tisíc korun způsobili prodejci mincí zatím neznámí pachatelé, kteří muži při prodeji místo peněz vložili do obálky jednu bankovku a papíry. Policie pátrá po mužích na fotografiích.

K prodeji historických mincí z období Rakouska-Uherska mělo dojít v Nádražní ulici v Českých Budějovicích poslední týden v listopadu. Celkem šlo o jedenáct mincí, které pocházely z let 1842 až 1911. „Dosud neznámí pachatelé podvedli prodejce setu mincí, když zaměnili obálku s finanční hotovostí tři tisíce euro za obálku s bankovkou 100 euro a papírem,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Celková škoda byla vyčíslena na 73 500 korun.

Policii se podařilo získat identikit a fotografii dvou mužů, kteří se v té době v místě prodeje pohybovali. Žádá proto každého, kdo by muže poznal, aby je kontaktoval na služebně v ulici 28. října, na telefonu 974 226 700 nebo na lince 158. „Děkujeme za pomoc,“ uzavřel Bajcura.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Budějcké Drbny a Policie ČR

Štítky krimi, podvod, prodej, mince, policie, České Budějovice, papír, Rakousko-Uhersko, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Ale to jsou přece státem utiskovaní Romové,kterým zřejmě nestačily štědré soc. dávky z našich daní...To musí přece každý pochopit,že ty cigarety cizích značek se stále zdražují a soc. dávky na to nemohou stačit.Snad ,,nedej Bože ", byste nechtěli,aby tito ,,poctiví " občané pracovali?

Úterý, 21. prosince 2021, 19:33Odpovědět

Neznámí pachatelé podvedli prodejce vzácných mincí. Místo peněz dali do obálky papír  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.