Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zatímco spal, kamarádi mu postříkali a zapálili kalhoty. Mladík s dívkou jsou obviněni z ublížení na zdraví

Zprvu vše vypadalo jako drsný žertík mládeže, nakonec ale vše skončilo vážným zraněním a také trestním stíháním dvou osob. Tak popsali jihočeští policisté případ, který vyšetřují už od poloviny srpna loňského roku. V té době měl cestovat mladík z Horažďovicka spolu s partou kamarádů vlakem, když ho probudila bolest. Jeho kamarádi totiž zapálili kalhoty, které měl mladík na sobě.

K celému incidentu došlo v polovině srpna loňského roku ve vlaku, kterým z koncertu cestoval mladík spolu s partou svých kamarádů. Ve vlaku ale usnul a probudil se až poté, co cítil strašnou bolest. Dívka, která s partou cestovala v kupé, totiž posprejovala deodorantem mladíkovi kalhoty tak, aby to po probuzení vypadalo, že se mladík pomočil. Další z kamarádů ale v jeho blízkosti škrtl zapalovačem a mladíkovy kalhoty začaly hořet. 

Oheň se podařilo ostatním cestujícím uhasit, mladík ale utrpěl popáleniny. Podle Deníku, který celý incident popsal, měli být aktéři pod vlivem alkoholu. 

„V danou chvíli si zřejmě oba hlavní aktéři ani neuvědomili, co můžou svým nezodpovědným chováním způsobit. Následky manipulace s deodorantem ve spreji a otevřeným ohněm byly fatální. Výsledek znaleckého posudku zněl jasně, mladému muži byla způsobena těžká újma na zdraví. Psychicky se bude se svým zraněním určitě vyrovnávat dlouho,“ uvedla mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Případ si převzali strakoničtí kriminalisté, kteří po čtyřech měsících vyšetřování obvinili devatenáctiletou ženu a stejně starého muže z Horažďovicka ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. „Svůj nepovedený žert budou zcela jistě vysvětlovat i u soudu,“ dodala Nováková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, oheň, vlak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatímco spal, kamarádi mu postříkali a zapálili kalhoty. Mladík s dívkou jsou obviněni z ublížení na zdraví  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.