Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Zlivi hořel rodinný dům. Škoda přesáhla milion korun

Jihočeští hasiči zasahovali včera u požáru rodinného domu ve Zlivi na Českobudějovicku. Příčinou požáru, který se rozšířil z verandy i na střechu, byla podle hasičů nedbalost při obsluze topidla. Škoda byla vyčíslena na milion a půl.

Požár byl na operační a informační středisko hasičů nahlášen po třetí hodině odpoledne v Dukelské ulici ve Zlivi na Českobudějovicku. Na místo byly vyslány profesionální jednotky z Českých Budějovic a dobrovolné jednotky ze Zlivi a Hluboké nad Vltavou. „Když hasiči k požáru přijeli, hořela veranda stavebně bezprostředně navazující na dům. Požár se dál rozšířil i na střechu jednopodlažního rodinného domu,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Hasičům trvalo zhruba hodinu, než dostali požár pod kontrolu. „Následovalo dohašování shořelé střešní konstrukce. Českobudějovická profesionální a hlubocká dobrovolná jednotka zásah ukončily po páté hodině odpoledne. Místní dobrovolná jednotka na požářišti zůstala kvůli monitoringu po celou noc do dopoledních hodin,“ dodala Matějů.

Na facebookové skupině Zliváci se lidé během včerejšího dne domlouvali na uspořádání veřejné sbírky, pro rodinu, které dům patřil. „Rozhodně musíme těmto lidem v nouzi pomoci a rozhodli jsme se proto uspořádat sbírku, která jim pomůže alespoň trochu v jejich těžké situaci. Hned ráno ohlásíme vznik sbírky na krajském úřadě. Podle zákona může sbírka začít 30 dní po ohlášení, takže Vás budeme informovat ihned po jejím oficiálním vzniku,“ napsal Václav Škopek. Vzniklá škoda byla vyšetřovatelem hasičů stanovena na milion a půl.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjc.cz

Štítky krimi, hasiči, požár, Zliv, rodinný dům, okres České Budějovice, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Zlivi hořel rodinný dům. Škoda přesáhla milion korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.