Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté dopadli muže, který vykrádal chaty a domy na Písecku

Jihočeští kriminalisté objasnili sérii vloupání do několika chat a domků na Písecku. Zloděj rozbíjel okna i dveře, z objektů si odnášel nejrůznější věci a ještě v nich jedl a popíjel. Je možné, že má na svědomí více krádeží.

Policisté věc řešili od 10. prosince, kdy přibývalo vloupání do chat či drážních domků na Písecku. „Do konce prosince šlo o deset objektů v chatových koloniích a také o drážní domky podél železnice v lokalitě od Čížové na Vráž u Písku,“ informovala policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Zloděj bral všechno, co se dalo prodat. Odnesl si vrtačku, vzduchovku, spací pytle, pruty i jídlo a pít. „Pachatel rozbíjel okna, dveře, objekty prohledával, konzumoval pití i potraviny a kradl. Nechal za sebou škodu za více než 200 tisíc tisíc korun. Spolupráce a pohotové prověřování všech zjištěných poznatků kriminalisty dovedla až ke konkrétnímu muži z Českých Budějovic, který měl na Písek osobní vazby. Podezřelého muže v celostátním pátrání zadrželi táborští policisté a 18. ledna 2021 vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání pro porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci,“ shrnula mluvčí. 

Dotyčný měl krást v chatové oblasti Zátavského mostu v katastru obcí Hradiště u Písku i Kestřany a v domcích v katastru obcí Smetanova Lhota, Vráž a Borečnice.

„Muž byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen. Případ si dále přebírají táborští kriminalisté, vše nasvědčuje tomu, že muž škodil také zde a podobný způsob spáchání vloupání do rekreačních objektů je i u dalších případů v sousedních okresech. Výčet tak zřejmě ještě nebude konečný,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zloděj, chata, písecko, okres Písek, vloupání, Písek, Vráž, Čížová, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli muže, který vykrádal chaty a domy na Písecku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.