Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Opilý řidič ujížděl rychlostí 130 kilometrů za hodinu. Při nehodě naboural několik aut

Opilý řidič ujížděl rychlostí 130 kilometrů za hodinu policejní hlídce ulicemi Českých Budějovic. Dramatickou honičku ukončila až nehoda, při které muž naboural do areálu s automobily. Poté se pokusil utéct, ale policisté ho dostihli. Řidič nadýchal téměř dvě promile.

Událost se stala v sobotu 22. ledna okolo druhé hodiny ranní. Tehdy si policisté v Českých Budějovich všimli, že auto značky BMW zničehonic přejelo do protisměru. 

„Třiadvacetiletý řidič BMW jel od ulice Nádražní k obci Borek. Na výzvy k zastavení však nereagoval a začal před hlídkou ujíždět. V ulici Pražská jel rychlostí až 130 kilometrů za hodinu,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Muž se poté pokusil odbočit k benzinové čerpací stanici, ale to se mu nepodařilo. „Nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky, svým schopnostem a vlastnostem vlozidla a při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel vlevo mimo komunkaci, kde následně vjel do oploceného areálu jedné firmy prodávající automobily,“ uvedla mluvčí. 

Řidič při nehodě poškodil několik zaparkovaných vozidel. Z auta vystoupil a dal se na útěk směrem k ulici Okružní. Jeden z policistů ho však dostihl. Muž se pak podrobil dechové zkoušce na alkohol, která ukázala hodnotu více než 1,8 promile.

„Řidič se při nehodě zranil. Další tři lidé, které s nim seděli ve vozidle, vyvázli bez zranění. Při nehodě způsobil škodu ve výši bezmála 650 tisíc korun. Případ si převzali českobudějovičtí dopravní policisté. Ti muže z Českobudějovicka podezřívají z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Schwarzová. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, jižní čechy, nehoda, honička, řidič, alkohol, auto, havárie, BMW, České Budějovice, Borek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Opilý řidič ujížděl rychlostí 130 kilometrů za hodinu. Při nehodě naboural několik aut  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.