Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sedmnáctiletá dívka nadýchala při kontrole klubu v Budějcích téměř dvě promile

Strážníci v Českých Budějovicích kontrolovali v pátek večer jeden z klubů, kde se zaměřili na podávání alkoholu osobám mladším osmnácti let. Na místě našli pod vlivem alkoholu dva šestnáctileté mladíky a jednu sedmnáctiletou dívku, která nadýchala téměř dvě promile.

Strážníci do klubu vyrazili s pracovníky oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu a policií. Akce se podle Městské Policie České Budějovice konala v jednom ze znovuotevřených klubů v krajském městě.

„Výsledkem kontroly strážníků městské policie byli hned napoprvé tři podnapilí nezletilci. Orientační dechová zkouška na alkohol ukázala pozitivní výsledek u dvou šestnáctiletých chlapců a sedmnáctileté dívky. Ta nadýchala bezmála dvě promile alkoholu,“ uvedla mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková

Strážníci je převezli na policejní stanici a zavolali jejich rodiče. „Všichni tři mladiství shodně uvedli, že alkohol jim byl prodán obsluhou baru,“ popsala Školková. 

Věc bude řešit oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu a příslušný správní orgán. „Za podání alkoholu osobě mladší 18 let hrozí právnické nebo podnikající fyzické osobě pokuta až jeden milion korun a zákaz činnosti v délce trvání až dvou let,“ dodala Školková.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky městská policie, klub, České Budějovice, alkohol, test

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmnáctiletá dívka nadýchala při kontrole klubu v Budějcích téměř dvě promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.