Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Českobudějovičtí strážníci loni řešili více přestupků. Zejména v dopravě

Českobudějovická městská policie loni řešila 35 087 přestupků. Je to téměř o 5500 více než v roce 2020. Největší podíl z nich, více než 85 procent, tvořily přestupky v dopravě.

Za loňským meziročním nárůstem zřejmě stojí především fakt, že statistiku v roce 2020 výrazně ovlivnila opatření spojená s koronavirem. Kvůli nim byl tehdy výrazně nižší pohyb lidí ve městě. Počet přestupků se tak loni vrátil na úroveň údajů v roce 2019.

Strážníci loni řešili 30 094 dopravních přestupků. „Jde například o neoprávněné parkování na vyhrazených místech, stání a zastavení vozidel tam, kde je to zakázáno, nebo nerespektování dopravních značek a překročení rychlosti," uvedl českobudějovický primátor Jiří Svoboda (ANO).

Dalších zhruba 2000 přestupků bylo proti veřejnému pořádku. „Především šlo o poškození veřejného prostranství a také jeho znečištění i neoprávněný zábor a rušení nočního klidu,“ uvedl primátor. Strážníci loni na místě uložili více než 18 tisíc pokut, většinu z toho lidé zaplatili. Ve více než 10 tisíc případech situaci vyřešili domluvou.

Svoboda uvedl, že 21 strážníků je proškoleno k odchytu zvířat a často spolupracují s městskými útulky i se záchrannou stanicí. „Vloni se jim podařilo odchytit 194 psů, 46 koček, dále třeba několik papoušků, kukaček, užovek a pávů,“ řekl Svoboda.

U českobudějovické městské policie loni pracovalo 136 zaměstnanců. Naprostou většinu z toho tvoří strážníci, kterých bylo 117.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky správa, policie, 2021, České Budějovice, Jiří Svoboda, ANO 2011, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí strážníci loni řešili více přestupků. Zejména v dopravě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.