Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V noci hořel na Prachaticku sklad se slámou. Škoda je za tři miliony

Několik hodin zasahovali v noci na neděli jihočeští hasiči v obci Ktiš na Prachaticku, kde začal hořet sklad s balíky slámy. Na místo vyrazilo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Zásah podle mluvčí hasičů Venduly Matějů stále trvá. Škoda je zatím odhadnuta na tři miliony korun.

K požáru do obce Ktiš, konkrétně do části Smědeč, vyjeli hasiči v půl 11 večer. Na místo byly vyslány profesionální jednotky z Prachatic, Křemže a později i z Budějc a dobrovolné jednotky z obcí Lhenice, Ktiš, Netolice, Chvalšiny, Volary a Brloh.

„Po průzkumu na místě požáru velitel zásahu podal zprávu, že se jedná o sklad o půdorysu 10 x 10 metrů, který je plný balíků. Budova je zasažena v plném rozsahu. Hasiči začali postupně balíky ze skladu vyvážet a na volném prostranství prolévat vodou. Pro dodávku vody bylo zřízeno čerpací stanoviště,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Většinu balíků se podařilo ze skladu vyvézt kolem půl druhé ráno. Vyskladňování a dohašování bude pokračovat i dnes. „Budova je požárem zasažena včetně krovu. Hasičům se podařilo uchránit fotovoltaické panely. Předpoklad extrémně vysoké škody se tak nepotvrdil, v tuto chvíli je částka odhadována na tři miliony korun,“ uvedla Matějů s tím, že zásah stále trvá.

V průběhu rána a dopoledne se podle Matějů na požářišti vystřídali zasahující hasiči profesionálních jednotek a částečně také členové některých dobrovolných jednotek. „Velitel zásahu po dohodě s řídícím důstojníkem zažádal o pásové rypadlo ze Záchranného útvaru hasičů,“ doplnila dnes ráno.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, hasiči, Prachaticko, okres Prachatice, Ktiš, České Budějovice, Prachatice, Křemže, Lhenice, Smědeč, Netolice, Chvalšiny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci hořel na Prachaticku sklad se slámou. Škoda je za tři miliony  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.