Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Lipně se zřítil paraglidista. V nemocnici zemřel

, aktualizováno 5. června 2022, 19:32

Dnes před jednou hodinou odpoledne vyjížděli jihočeští policisté k nehodě paraglidisty, který havaroval v Lipně nad Vltavou. Muže se podle policie nejprve podařilo resuscitovat, nakonec ale těžkým zraněním podlehl v nemocnici. Přesnou příčinu nehody policie vyšetřuje.

K nehodě došlo před 13 hodinou odpoledne v Lipně nad Vltavou, poblíž Království lesa na Slupečném Vrchu. Na místo vyrazila posádka záchranářů z Frymburku a lékař z Českého Krumlova. Povolán byl také vrtulník. „Neznámý muž utrpěl při pádu závažná mnohočetná poranění a došlo u něj k selhání životních funkcí. Díky včasně poskytnuté kardiopulmonální resuscitaci došlo k obnově oběhu. Záchranáři muži poskytli akutní přednemocniční resuscitační péči v plném rozsahu a následně byl v kritickém stavu letecky transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Českých Budějovicích,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová.

Podle policejní mluvčí Martiny Joklové muž ale v nemocnici zemřel. „Přesná příčina letecké nehody je v šetření,“ dodala Joklová. 

Smrtelné nehody paraglidistů nejsou v Česku příliš běžné, na rozdíl od relativně častějších úmrtí při haváriích malých letadel. V roce 2016 nicméně zemřeli dva čeští letci na padákových kluzácích, nejprve v dubnu čtyřiačtyřicetiletý sportovec u kopce Raná na Lounsku, poté v říjnu devětačtyřicetiletý pilot u Dačic na Jindřichohradecku.

V květnu 2014 zahynula nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm žena, která za letu vypadla ze sedačky paraglidu. V roce 2011 zemřeli dokonce tři paraglidisté: v červenci na Černé hoře u Janských Lázní v Krkonoších, koncem srpna na letišti Stichovice v Mostkovicích na Prostějovsku a v září u Žlebských Chvalovic na Chrudimsku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj ČTK

Štítky krimi, nehoda, policie, paraglidista, Lipno nad Vltavou, paragliding, nemocnice, Lipno, havárie, Nemocnice České Budějovice, Český Krumlov, Frymburk, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lipně se zřítil paraglidista. V nemocnici zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.