Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý cizinec ujížděl před policií. Našel ho služební pes

Hned z několika přečinů je obviněný dvaačtyřicetiletý cizinec, který ujížděl policejní hlídce u Kbelnice na Strakonicku. Muž se chtěl před policií ukrýt v zaparkovaném karavanu, tam ho ale vypátral služební pes. Muž usedl za volant bez řidičského průkazu, navíc byl podle provedených dechových zkoušek opilý.

K incidentu došlo na začátku července. Policie chtěla zkontrolovat vozidlo VW Golf bez registrační značky, které před půlnocí odjíždělo z benzinové čerpací stanice v obci Kbelnice na Strakonicku. Řidič ale nereagoval na výzvy k zastavení a místo toho začal hlídce ujíždět. „Když vjel do vesnice, vzdálené zhruba tři kilometry od Kbelnice, pokračoval k areálu bývalého statku, do kterého zajel. V jeho zadní části zastavil, z vozidla vyběhl a v areálu zmizel ve tmě,“ uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Na místo dorazila strakonická hlídka a policejní psovod, který začal muže ihned hledat. Stopu našel v zaparkovaném karavanu, kde policisté muže zadrželi. „Jednalo se o dvaačtyřicetiletého cizince, dlouhodobě žijícího v České republice. Dobře věděl, proč před policisty ujížděl. Má totiž okresním soudem vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a navíc řídil pod vlivem alkoholu,“ dodala Nováková.

Muž nadýchal 1,26 a poté 1,27 promile alkoholu v dechu. Policie ho obvinila ze spáchání přečinů Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a Ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, alkohol, auto, Kbelnice, okres Strakonice, Volkswagen Golf, Česko, služební pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý cizinec ujížděl před policií. Našel ho služební pes  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.